Wpis z mikrobloga

Tylko prawdziwego antynatalistę smuci to zdjęcie, mnie uderzyło mocno. Ludzie, którzy popierają rodzenie dzieci jarają się takimi widokami i jest to dla nich piękno życia.

Wytłumaczcie mi jak to jest możliwe, że widzisz takie zdjęcie i potem chcesz mieć dzieci? Co tak fajnego jest w cierpieniu młodych, niewinnych istot że chcesz to powielać, sadysto?

Każda osoba decydująca się na dziecko jest winna cierpieniu tych dzieciaków na onkologii. Ich śmierć w męczarniach od lat was nic #!$%@? nie nauczyła. Jedno umarło cierpiąc? #!$%@?, zróbmy następne, bo nam będzie smutno.

Przestańcie się rozmnażać, sadole.

#antynatalizm #depresja #dzieci #rodzice
kontestatore - Tylko prawdziwego antynatalistę smuci to zdjęcie, mnie uderzyło mocno....

źródło: comment_CWYMXk69Fs8Wu3IrkoYEZg0sKRGFwuBZ.jpg

Pobierz
  • 54
@kontestatore: Często uważa się, ze morderstwo powinno być karane śmiercią a pod pewnym względem płodzenie jest dużo gorsze a jednak nie słyszałem o karze śmierci za rozmnażanie.
W końcu mroderstwo to spowodowanie śmeirci, która i tak nastąpi natomiast spłodzenie dziecka to spowodowanie śmierci, która nigdy nie miałaby miejsca.
Zresztą w chinach podobno mówi się, że jak uratujesz komuś życie to jesteś za nie odpowiedzialny - to samo jest z rodzeniem, jeśli
@kontestatore człowieku, jeszcze kilka miesięcy temu właśnie na tym korytarzu bywalem dzień w dzień - rok temu u mojej czteroletniej Chrzesnicy wykryto raka nerki z przerzutami na płuca.

Myślisz, że ktoś decyduje się na dziecko z myślą o tym, że będzie miało ono w przyszłości nowotwór? Obyś nigdy nie musiał przeżyć dnia, w którym dowiadujesz się, że dziecko z najbliższej Ci rodziny ma raka..

Osoby na tym zdjęciu to prawdziwi bohaterowie. Pomimo
@RevulsioN: może powinni pomyśleć? Czego nie rozumiesz w tym wpisie? Dlaczego chcesz powoływać do życia istoty zdolne do odczuwania bólu, ryzykować i narażać je nań? Tworzycie problemy a później: chlip chlip, jakie biedne dzieci, ale za to jakie dzielne! Nie moja wina, no kto by pomyślał że akurat moje dziecko to spotka?
Osoby na zdjęciu to ofiary waszego chorego imperatywu.