Wpis z mikrobloga

#niva #lada #offroad #4x4 #slask
Panowie, nie ma ktos na sprzedaż jakiejś lady nivy w dobrym stanie? Niekoniecznie z całym osprzętem offroadowym, ale takie też mogą być. Najchętniej egzemplarze lekko podwyższone już, zadbane, może być LPG. Szukam jakiegoś fajnego egzemplarza. Gdyby ktoś coś słyszał to dajcie znać na priv :) Aktualnie jestem w trakcie budowy domu na terenie raczej rolniczym i potrzebowałbym łady na dojazdy na budowe, a potem na życie w gliniastym terenie ;) + chcialbym troche przy okazji w jakąś niedziele zrobić mały wypad do lasu :) Dajcie znać, Mireczki! Pozdrawiam!
  • 12
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@mesjasz22: @high_hopes: no właśnie ja nie bede w jakiś wielki teren wjeżdżal. Łąki, piaski, trochę ścieżki w lesie pewnie. I właśnie na tą budowę dojazd - dojazd po ścieżce między łąkami. Do tego używane jako daily - mam 10km do pracy tylko więc nie potrzebuje wielkiego komfortu, a w lato jak będzie gorąco to i tak motocyklem jeżdżę. Lada ma byc drugim samochodem, ale nadal koniecznie min. 4-miejscowym. Nie chcę
Niva to bardzo dobre auto, ale: 1) nie ma ramy 2) częstotliwość psucia się jest wysoka, o dziwo mniej problemowe silniki w gaźniku niż wtrysku 3) części sporo, tanie ale trzeba coś robić.

Trwałość nawet seryjnych Suzuki jest legendarna, 2 gości zrobiło rajd UK-Mongolia seryjnym Jimnym i nawet koła nie zmieniali, inny koleś (Polak) zrobił 20kkm po Afryce też w Jimnym i dało radę. Korando jest w opcji z niezniszczalnym dieslem 5cyl
@jestem_studentem_prawa: jak daily i lekki teren, zastanów się nad Scenic RX4 (nie żartuję). Tylko żeby był w benzynie i z przerobionymi krzyżakami. Masz komfort, tanie części, świetną klimę, jeden z najtrwalszych silników benzynowych jakie wymyślono (F4R) który w dodatku kocha LPG. Mega niedoceniane autko i przez to niedrogie. Pełna funkcjonalność minivana i w lekki teren wyjedziesz. Zepsuć się może tylko skrzynia biegów jak masz pecha, a reszta techniki i elektroniki normalna