Wpis z mikrobloga

Czy ktoś ogarnia obsługe bazy danych przez Sequelize mam parę pytań. Ogólnie chce zrobić coś ala phpmyadmin do bazy danych sqlLite obsługiwanej przez Sequelize. Oczywiście nie tak złożone jak phpmyadmin, chciałbym zrobić wybieralną listę w której wybiera się tabele którą chcemy modyfikować i odpowiednio wyświetlana jest taka tabela z możliwością jej modyfikacji, dodania rekordów itp.

Wyświetlać tabele potrafię, jednak chciałbym nie wpisywać atrybutów tabeli ręcznie, jak i podpinać ręcznie danego modelu pod tabelke wyświetlającą dane.

A więc jak dostać jakąś listę modeli/nazwe tabel które są w bazie danych, a później dostać listę atrybutów dla wybranej tabeli aby nie musieć wklepywać struktury tabeli jako JSON ręcznie? Zależy mi właśnie, żeby ten panel administracyjny był elastyczny dla każdej nowej tabeli które wczytywane były by do niego dynamicznie i odpowiednio mógł na niej pracować.

PS. Jestem zielony w tej technologii dlatego proszę o wyrozumiałość

Pytanie numer dwa: da się to wykonać tylko po stronie klienta, czy należy wykonać jakieś zapytanie do backend?

Znalazłem taką funkcje w dokumentacji:

public showAllSchemas(options: Object): Promise
Show all defined schemas

#programowanie #vuetify #express #nodejs #vue
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach