Aktywne Wpisy
keppo +72
ewataewa +5
Czy w historii ogólnie pojętych #patostreamy, #kononowicz #danielmagical itp, czy influencerów z #famemma #highleague #primemma idt, był jakikolwiek 'bohater', który cieszył się u nas sympatią od początku do końca, czy każdy już poczuł, że łaska wykopu na pstrym koniu jeździ? Komu było najbliżej? Ozdóbka miał pod górkę, czy raczej był lubiany od deski do deski? Nie pamiętam :)
85,3g białka 32,4g tłuszczu 52,3g węgli i 830kcal.
Spokojnie można zrobic wersję lajt odcinając z tego 198kcal i 22g tłuszczu. Ja dodałem ekstra olej bo ostatnio sernik wyszedł troche suchy. Był wielki, ale za szybko chciałem go zjeść i po wyjęciu z piekarnika opadł ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Dla skali pudełko szklane ma 1,2l pojemności.
#gotujzwykopem #dieta #mikrokoksy #sernik
250g chudy twaróg
30g białeczko kokosowe jedna porcja
1 jajo
*20g olej ale mi się wlało 22g - można pominąć
*26g budyń biala czekolada z KFD, pewnie można dać inny bydyń albo pominąć
60g mleko
24g cukier
kapkę proszku do pieczenia.
aromat z kokosa.
Wersja dla leniwych: wszystko do jednego garnka i miksujesz.
Wersja dla mniej leniwych: wszystko do jednego garnka poza bialkiem (z jajka) z którego robisz pianę i
@Limonene: Z chłodzeniem w piekarniku słyszałem, o miksowaniu nie. następnym razem spróbuję :)
Pierwsze 15 min piecze w wysokiej temp, kolejne 45 min w niższej - bodajże 180/120 stopni, ale nie pamiętam dokładnie
Mnie ostatnio nie smakował, bo robiłam na twarogu sernikowym z Pilosa. Jednak to trzeba kupić normalny twaróg i zmielić.