Aktywne Wpisy
Mirkowie, jak mnie oceniacie w skali 1-10? Proszę o szczere opinie.
#pokazmorde #usmiech #rozowepaski
#pokazmorde #usmiech #rozowepaski
Wiecie co mnie doprowadza do śmiechu (przez łzy)? Jak na rekrutacji słyszę, że nie można u nich pracować ponad podstawowy wymiar godzin lub że wymagają, aby ludzie kończyli max o 17 lub nie można pracować w weekend, bo zależy im aby ich pracownicy nie byli zmęczeni oraz zachowywali work-life balance.
Ja pier.dole, jakiś dzban jeden z drugim będzie ustalał ludziom jaki jest ich work-life balance. Albo że nie mogą dodatkowych godzin
Ja pier.dole, jakiś dzban jeden z drugim będzie ustalał ludziom jaki jest ich work-life balance. Albo że nie mogą dodatkowych godzin
#firma #pytanie #biznes #pytaniedoeksperta #pracbaza #studbaza #prawo #przedsiebiorczosc #dzialalnoscgospodarcza #podatki
Komentarz usunięty przez autora
Myślałem że oglądacie wiadomości xD
Czyli dla nowych
Prowadzisz interes do tysiąca tak długo jak ci się uda
Potem rejestrujesz i masz pół roku bez zus
Potem płacisz preferencyjny przez dwa lata
Po dwóch i pół roku robisz tak aby nie przekraczać 2,5 minimalnej i płacisz zus 666zl czyli mały
@ArcziMiszcz: Zauważ, że piszą o przychodzie a nie zysku. Trochę lipa jak się ma przychód 6 tys. koszty 4 tys. to ma się zysk poniżej (podatek, składki) 2 tys.
Więc powinniśmy mówić, że na takie coś łapie się firma bezkosztowa zarabiająca 4096.43 PLN
PS. Wrzuciłem społeczne w koszty i odliczyłem zdrowotne od podatku.
@Everbro: Ale już firma z przychodem 100 tys. i kosztem 98 tys. zarabia mniej bo 2 tys. i się na to nie łapie :P
@blogers czyli żaden handel się na to nie załapie