Upiekłam tort dla Taty (ʘ‿ʘ) Nie mam miksera, szpachelki, szprycy, ani tym bardziej wyprawy więc jak na totalne braki sprzętowe chyba nie wyszło zbyt źle. No ważne, że wyszedł całkiem smaczny i że Tata się ucieszył ( ͡°͜ʖ͡°) #gotujzmatra #gotujzwykopem #bezglutenu
@mlody18: biszkopt bez modyfikacji https://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/biszkopt_bezglutenowy/przepis.html choć niestety nie wyszedł tak idealnie równy, musiałam do ścinać i następnym razem o ile powtórzę ten przepis (nie mam nic do samego ciasta, po prostu nie przepadam za biszkoptem), to zrobię z większej porcji, żeby przekroić na trzy części. Ogółem preferuję tort przekładany blatami brownie bez mąki, ale to podbija kalorykę ciasta o milion kalorii na kawałek ¯\_(ツ)_/¯ Krem to 250g mascarpone + małe
@paramyksowiroza: dziękuję ( ͡°͜ʖ͡°) @mlody18: jeszcze blaty nasączyłam sokiem z malin (plus witamina C w proszku i trochę ksylitolu), który puściły przy gotowaniu ( ͡°͜ʖ͡°)
@gardan: a to ciekawe. Ten w przepisie jest krojony na dwa blaty i mi również wyszły dwa na wysokość ok 1,5cm każdy. Robiłam bardzo ściśle wg przepisu.
@matra: bardzo ładny tort (。◕‿‿◕。) tez będę niedługo robić podobny. Trzymaj kciuki, żebym w połowie pieczenia się nie wkurzyła i nie zamówiła innego z cukierni :D
@Ayano: wiesz co, mi oglądanie filmików na instagramie sporo dało, np https://www.instagram.com/cakess.videos/ ale swoją robiłam łyżką, bo dozownik mam, ale nie na tyle mały i kiepsko się go myje.
@zzbkk: 16cm, nie robię większych. @cojaturobietezzajety: musiałbyś mi kupować składniki, a potem to zjadać i płacić, to może byśmy się dogadali ( ͡°͜ʖ͡°)
ja to nie rozumiem jak ludzie mogą sobie wchodzić na wykop i pisać jakieś wściekłe komentarze na temat polityki i się wzajemnie obrażać, nie lepiej wrzucać jakieś shitposty i sobie czilować na spokojnie?
Nie mam miksera, szpachelki, szprycy, ani tym bardziej wyprawy więc jak na totalne braki sprzętowe chyba nie wyszło zbyt źle. No ważne, że wyszedł całkiem smaczny i że Tata się ucieszył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzmatra #gotujzwykopem #bezglutenu
Ogółem preferuję tort przekładany blatami brownie bez mąki, ale to podbija kalorykę ciasta o milion kalorii na kawałek ¯\_(ツ)_/¯
Krem to 250g mascarpone + małe
@mlody18: jeszcze blaty nasączyłam sokiem z malin (plus witamina C w proszku i trochę ksylitolu), który puściły przy gotowaniu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Chyba coś dziś popichcę :D
@cojaturobietezzajety: musiałbyś mi kupować składniki, a potem to zjadać i płacić, to może byśmy się dogadali ( ͡° ͜ʖ ͡°)