Wpis z mikrobloga

@mlody18: biszkopt bez modyfikacji https://www.kwestiasmaku.com/desery/torty/biszkopt_bezglutenowy/przepis.html choć niestety nie wyszedł tak idealnie równy, musiałam do ścinać i następnym razem o ile powtórzę ten przepis (nie mam nic do samego ciasta, po prostu nie przepadam za biszkoptem), to zrobię z większej porcji, żeby przekroić na trzy części.
Ogółem preferuję tort przekładany blatami brownie bez mąki, ale to podbija kalorykę ciasta o milion kalorii na kawałek ¯\_(ツ)_/¯
Krem to 250g mascarpone + małe
  • Odpowiedz
@gardan: a to ciekawe. Ten w przepisie jest krojony na dwa blaty i mi również wyszły dwa na wysokość ok 1,5cm każdy. Robiłam bardzo ściśle wg przepisu.
  • Odpowiedz
@matra: bardzo ładny tort () tez będę niedługo robić podobny. Trzymaj kciuki, żebym w połowie pieczenia się nie wkurzyła i nie zamówiła innego z cukierni :D
  • Odpowiedz
  • 13
@matra Taktyczny tort. Bardzo ładnie ci wyszła czekolada, jakieś protipy żeby tak równomiernie ją rozlać? Nigdy mi to nie wyszło. :D
  • Odpowiedz