Upiekłam tort dla Taty (ʘ‿ʘ) Nie mam miksera, szpachelki, szprycy, ani tym bardziej wyprawy więc jak na totalne braki sprzętowe chyba nie wyszło zbyt źle. No ważne, że wyszedł całkiem smaczny i że Tata się ucieszył ( ͡°͜ʖ͡°) #gotujzmatra #gotujzwykopem #bezglutenu
@matra: jeśli myślałaś, że będą to w jakikolwiek zaporowe warunki to niestety nie, idę do sklepu, bankomatu, a pod bokiem zawsze mam widelec szykuj się na przeprowadzke ( ͡°͜ʖ͡°)
@typiara_z_wykopa: eeee no... ten.. na oko :( chyba ok 2 łyżeczki na niecałą tabliczkę - ok 1,5 paska mi zostało w opakowaniu. imo 2 łyżeczki to minimum, ale dałabym takie z lekką górką, bo mówię o stałym oleju.
@typiara_z_wykopa: początkowo miałam w planach polewę z kakao, mleka kokosowego (śmietanki) i ksylitolu i miodu, ale nie wiedziałam jakie proporcje żeby ładnie spływała - niemniej polecam, bo jest bardzo smaczna, mleczna taka a co do konkurencji - dziewczyno, ja nie mam żadnej wprawy xD Mój pierwszy (bo to drugi) tort typu drip cake wyszedł tak usrany, że do tej pory mi wstyd, a masa została zrobiona ze śmietanki z mleka
@Ayano: według mnie jest trochę niestety, to nie jest estetyka najwyższych lotów, ale to było dawno i nieprawda, wtedy jeszcze drip cake'ów nie było na tyle żeby się inspirować do woli. No może nie jak na memie od @typiara_z_wykopa, zwłaszcza że był smaczny i po przekrojeniu wyglądał bardzo w pytę, ale do tej pory trochę mi głupio, że wyszedł taki no... ¯\_(ツ)_/¯
@meetom: no to co? jak na pierwszy i tak jest super, zwykły tort, wpisz sobie w google grafikę brzydki tort i zobaczysz jakie usrańce ludzie potrafią zrobić ( ͡°͜ʖ͡°)
@matra: Nie no - w sumie widziałem brzydsze, więc nie jest źle ;) Ja prawie nie mam doświadczenia w kuchni - jedyne co to za ciasta się próbowałem zabrać i taki murzynek czy sernik mam już opanowany. No to stwierdziłem, że pora lekko podnieść poprzeczkę, szczególnie, że była okazja. Może nie wyszło super, ale efekt zamierzony udało się uzyskać ( ͡°͜ʖ͡°) Z ciekawości wszedłem
@meetom: no ja deski obrotowej nie mam, zostawiłam rodzicom, ale to bardzo ułatwia. Co do filmików - wygląda łatwo, bo ludzie mają wprawę, sprzęt i odpowiedniej konsystencji krem ;) ja np miałam zbyt gęstą czekoladę. No i bez szpachelki ani rusz ;) Jakoś tak wyszło że instagram poleca mi dużo filmików cukierniczych, nie wiem za czyją sprawą, ale same drobiazgi, typu sposób wyciskania kremu czy sposób szpachlowania bardzo dużo daje
@matra: Zakładam, że taka zwykła powinna już pomóc o rząd wielkości. Co do insta - pewnie się dłużej zatrzymałaś na kilku takich i potem to już błędne koło - im więcej ich widzisz, tym więcej oglądasz, więc tym więcej Ci ich instagram pokazuje... ( ͡°͜ʖ͡°)
@meetom: tzn to też jest na podstawie polubień innych. Ja np mam dwa konta, jedno poświęcone rękodziełu dla dzieci i z tego konta lajkuję ciężarne mamy i inne takie, dzięki czemu na moim osobistym insta mam pełno ciężarnych ;_____; a potem to faktycznie się nakręciło, nie wiem czemu, ale oglądanie filmików cukierniczych jakoś mnie relaksuje ( ͡°͜ʖ͡°)
Nie mam miksera, szpachelki, szprycy, ani tym bardziej wyprawy więc jak na totalne braki sprzętowe chyba nie wyszło zbyt źle. No ważne, że wyszedł całkiem smaczny i że Tata się ucieszył ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzmatra #gotujzwykopem #bezglutenu
szykuj się na przeprowadzke ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a co do konkurencji - dziewczyno, ja nie mam żadnej wprawy xD Mój pierwszy (bo to drugi) tort typu drip cake wyszedł tak usrany, że do tej pory mi wstyd, a masa została zrobiona ze śmietanki z mleka
@matra Jak to ma być usrakany to wyjście sraki nie widziały. :D Aż mi głupio. :D
Z ciekawości wszedłem
Co do insta - pewnie się dłużej zatrzymałaś na kilku takich i potem to już błędne koło - im więcej ich widzisz, tym więcej oglądasz, więc tym więcej Ci ich instagram pokazuje... ( ͡° ͜ʖ ͡°)