Aktywne Wpisy
PrzemyslawBabiarz +206
Popularność Taylor Swift jest dla mnie dowodem na to, że w czasach względnego dobrobytu, bez dużych życiowych problemów oraz naturalnych idoli świata kultury, ludzkość musi wytworzyć sobie ich substytut, bo inaczej głos ich pokolenia nic by nie znaczył, a ich egzystencja byłaby kompletnie bezsensowna.
Upraszczając maksymalnie to, co chcę powiedzieć, dzisiejsi przedstawiciele młodego pokolenia to głównie internetowi fajterzy srający się na fejsbukach o totalne gównosprawy jak uwolnienie od męskiego patriarchatu (który tak naprawdę jest potrzebny i natura udowadnia to na każdym kroku) czy jakieś totalne bzdety jak dopisanie kolejnej płci do katalogu qwerty+.
Sama miałkość i nijakość tekstów i kompozycji utworów TS jest szokiem i ogromnym dysonansem poznawczym dla osoby wychowanej na prawdziwym popie i rocku lat 70. 80. 90. ubiegłego wieku, który muzycznie i tekstowo zjadał Taylor i wszystkie jej obecne koleżanki i kolegów na śniadanie. Wygląda to tak, jakby współczesne dzieciaki na siłę robiły z tej przeciętniary półboginię, żeby zabić próżnię własnej egzystencji.
Takim
Upraszczając maksymalnie to, co chcę powiedzieć, dzisiejsi przedstawiciele młodego pokolenia to głównie internetowi fajterzy srający się na fejsbukach o totalne gównosprawy jak uwolnienie od męskiego patriarchatu (który tak naprawdę jest potrzebny i natura udowadnia to na każdym kroku) czy jakieś totalne bzdety jak dopisanie kolejnej płci do katalogu qwerty+.
Sama miałkość i nijakość tekstów i kompozycji utworów TS jest szokiem i ogromnym dysonansem poznawczym dla osoby wychowanej na prawdziwym popie i rocku lat 70. 80. 90. ubiegłego wieku, który muzycznie i tekstowo zjadał Taylor i wszystkie jej obecne koleżanki i kolegów na śniadanie. Wygląda to tak, jakby współczesne dzieciaki na siłę robiły z tej przeciętniary półboginię, żeby zabić próżnię własnej egzystencji.
Takim
pieknylowca +232
Post napisany z wyrzutem jakby jedyne co można by robić to iść upamiętniać najbardziej tragiczne powstanie w historii które nic nikomu nie przyniosło oprócz ogromu ciepienia. Tutaj w tym kraju to nie można się cieszyć. Tu ma być jeden wielki korowód tragizmu i martyrologii. #historia #warszawa #polska #taylorswift
Za 2 tyg minie rok, kiedy założyłem sklep internetowy swojej różowej. Wyglądało to tak, że miała dość swojej pracy, ja swoją całkiem lubię, więc uznałem, że niech się różowa nie męczy, niech robi to co lubi. Teraz mija rok, sklep zarabia raczej tylko na ZUS i księgową, więc zastanawiamy się poważnie czy dalej tam działać, ale niech tam - robimy małe #rozdajo , bo jakby nie patrzyć, to nawet jak upadnie, to pierwsza działalność rok wytrzymała xD
Nagrodą będzie kupon na 100 zł ze sklepu Mydlasie.pl. Ogólnie jest to bardziej kobiecy klimat, ponieważ są tam półprodukty i surowce kosmetyczne, więc zachęcam Mirabelki do plusowania. Z drugiej strony zacny Mirek zawsze może zrobić prezent swojej drugiej połówce, a jeśli jesteś przegrywem i połówka się tylko chłodzi w lodówce, to prezent może dostać mama, siostra lub pani z warzywniaka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zwycięzcę wybierzemy wśród plusujących jutro (22.06) o 9.30.
Sklep: https://mydlasie.pl/
FB: https://www.facebook.com/mydlasie/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ
#rozdajo #kosmetyki #biznes #pierwszymilion
Nawet jak nie wygram to daje was do zakładek i przy najbliższym uzupełnianiu kosmetyczki coś zamówię :)
powodzenia!
Może powinna pomyśleć o jakichś mniej popularnych produktach? Trzymam za różową kciuki, bo jestem fanką kosmetyków naturalnych! :)
@AlbertRosenfield: Gdyby nie Ty, to bym nie sprawdził.
@FunkyGogo: dam znać różowej, może sobie coś zamówi. Ma problem z wypadającymi włosami.
Dzięki za miłe słowa, później przekażę różowej ;) Co do reklam, to puszczam delikatnie jakieś AdWordsy, ale kampanie shoppingowe, na ogólne słowa nawet nie walczę z dużymi graczami. Jeśli zaś chodzi o asortyment, to trzeba było zobaczyć jaki był rok wcześniej, wtedy dopiero była bieda xD Ogólnie staramy się dodawać cały czas nowe produkty, ale wiadomo, że firmy działające 10 lat będą miały
Czy Twoja różowa doradza jak się napisze przez formularz? Bo np. chcę wosk wykorzystać sojowy do zrobienia domowego antyperspirantu i nie wiem czy "wolno" - w sensie czy to jest produkt, który śmiało można zostawić na skórze na cały dzień, jak
@loczyn o widzisz? Lepiej żeby wróciła na etat do janusza, prawda?
No i tak to się żyje (i gnije) w tym polskim piekiełku.
@szpongiel: ale to nie ZUS zabił sklep tylko brak klientów.
Jak by nie było ZUSu i księgowej to ile by miała 1300 zł? No super deal, faktycznie lepiej, żeby wziąć etat u Janusza :P