Wpis z mikrobloga

Niedziela to jedyny dzień w którym nie jem chrupiących, kupionych rano bułeczek.

Ale fajnie, ciesze się, że pan kaczyński to załatwił k---a

#zakazhandlu
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@martwy_kotek: ja wlasnie przed chwila poszedlem sobie po swieze bulki, jajka i papier toaletowy, bo narzeczona poszla sie zesrac i nie miala czym sie podetrzec - dziewczyna sie podtarla wacikami, na sniadanie o--------y suchy ryz z daktylami, pies tez zezarl suchy ryz z daktylami. Na obiad wiesz, co bedziemy jesc? Suchy ryz z daktylami:) Mam piekna niedziele
  • Odpowiedz
@Caccutas kończył Wam się papier przed niedzielą niehandlową i nie potrafiliście tego ogarnąć? W lodówce nic poza ryżem i daktylami? Psu nie ogarniacie na zaś żarcia? Jeśli to nie bait, to jesteście niedorozwinięci i może lepiej wrócić do mieszkania z Mamą xD
  • Odpowiedz
@martwy_kotek: Ja nigdy nie jadłem- w moim mieście nigdy nie produkowano bułek w niedzielę, tylko kupowało się w sobotę. A przemysłowych wyrobów bułkopodobnych nie tykam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chociaż to, że zakaz jest mało rozsądny- pełna zgoda.
  • Odpowiedz
Piekarnie akurat mogą być otwarte w niedziele niehandlowe.

@MasterSoundBlaster:
1. Nie każdy ma piekarnię na osiedlu.
2. Nie każdy ma czas i ochotę jeździć po mieście i szukać pieczywa.
3. Sklepy, które dostawały pieczywo z piekarni, nie mogą być czynne, bo zakaz w imię czczenia jezuska.
  • Odpowiedz
@Tommo22: mrozone ciasto/pieczywo wcale nie jest trujace, oraz wcale gorzej nie smakuje po upieczeniu, ja jak robie ciasto na pizze to zawsze robie na spory zapas i zamrazam bo tak jest wygodniej, pizza z takiego mrozonego ciasta smakuje identycznie jak ta "swieza"
wiec przestan powielac te mity januszowe
  • Odpowiedz
@MasterSoundBlaster: Mnie wszystkie tematy dotyczące pisiorów irytują. Zakaz handlu szczególnie, bo nie widziałem do tej pory w tym kraju tak szeroko akceptowanego ograniczenia wolności (wolności wyboru konkretnie). Można było i już nie można a wszyscy się z tego cieszą. Absurd.
  • Odpowiedz
te mrożone g---o z marketu nazywasz bułeczkami? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Tommo22: mrożone g---o z marketu vs mrożone g---o z piekarni (tylko 3x droższe), super wybór xD
  • Odpowiedz