Wpis z mikrobloga

@jamaall: gdybyś miał w dupie to byś nie pisał tam głupiego komentarza z którego jasno wynika że jestes typem osoby wymądrzającej się w internecie bo każdy kto studiował wie że czasem trzeba ściągać i nie wpływa to w żadnym stopniu na późniejszą pracę
  • Odpowiedz
@Riwethiel jeśli dla ciebie anatomia i histologia na medycynie to 'gównoprzedmiot' to pozdrawiam, widać że nie masz pojęcia o czym mówisz. Jasne było na tych studiach sporo niepotrzebnych przedmiotów ale te 2 to akurat fundament dla każdego lekarza, niezależnie od specjalizacji
  • Odpowiedz
@demonique: o wow, dawno nie widziałam komentarza który tak bardzo się minał z sednem. Wygrywasz nagrodę najlepszego czytania z niezrozumieniem, gratulacje! Przeczytaj jeszcze raz, drugi, może nawet trzeci, mój komentarz i spróbuj jeszcze raz wyciągnąć wnioski co do tego w jakim miejscu stawiam anatomię na studiach.
  • Odpowiedz
@Riwethiel: a przepraszam, komentarz poleciał, bo jakaś duszyczka się spłakała że na końcu było napisane że albo jest jeszcze w liceum i nie ogarnia jak działają studia, albo jest skretyniałą idiotką która robi sobie bajzel informacyjny w mózgu.
To jak nie przeczytasz to wyjaśnie - egzamin z anatomii pełnił w tym komentarze rolę właśnie bardzo ważnego przedmiotu, na którym uporczywe ściąganie, w przeciwieństwie do tego co prezentuje OPka, byłoby złe.
  • Odpowiedz
@Riwethiel: Wymagasz od innych by Cię nie obrażali ( @lizzy_bennet ) po czym sama obrażasz i dziwisz się, że twój komentarz został usunięty? I dziękuje, u mnie umiejętność czytania ze zrozumieniem jest na wysokim poziomie ale u Ciebie pisanie i rozumienie już w parzę jak widać nie idzie. Przedmiot z którego ściągę ma OPka jest równie ważny jak anatomia o czym również napisałam ,ale znów wracamy do tego że
  • Odpowiedz
@Suck_My_Duck: przyklad z mojej uczelni - sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi dex, prawa bruzda sciegna miesnia dlugiego zginacza palucha, right sulcus of tendon of flexoris hallucis longi - a to tylko przyklad gdzie mniej wiecej sie angielski z laciną pokrywa, a przy jakimkolwiek bledzie np os frontalis zamiast os frontale (kosc czolowy zamiast czolowa) bylo 0 punktow, tak samo jak przy zlym okresleniu strony ( ktora na całych cialach
  • Odpowiedz
@stunner: jak to nie musza wiedziec? jak beda potem leczyc ludzi? jak to egzamin zdany na 3? na medycynie zaliczenie powinno byc od 90% nieuki wy konowaly. ja na swojej zaocznej psychologii pingwinow na Uczelni Jana Pawłą w Opocznie zdaję wszystko w pierwszym terminie na 5 ( co z tego ze egzamin byl z 10 stron kiedy na medycynie jest z 1000)
  • Odpowiedz
@relue: łaał, nie zaimponowałeś mi za bardzo, bo jeszcze tydzień temu miałam 90% tych informacji wpisane w profilu na wykopie. Znalezienie mojego fb też nie jest problemem, bo większość kont zakładam jako 'avril' ;) poza tym ciągle udzielam się pod tagami wrocawskipiwo lub wroclawskirower więc GRATULUJĘ SZERLOKU. Jakoś nie zależy mi na totalnym INCOGNITO, bo nie mam nic do ukrycia, a ściąganie to nie zbrodnia. Przed większością egzaminów robię ściągi,
  • Odpowiedz
Sorry, że nie mam czasu odpisać na wszystko, ale 80% komentarzy jeszcze nie doczytałam, bo nie mam czasu... a nie spodziewałam się takich mocnych hejtów

@lazer: medycyna to moje drugie studia, na które nie jestem zdecydowana jeszcze. Zdążyłam skończyć farmację, aktualnie pracuję na zlecenia a medycyne rozpoczęłam z ciekawości, nie z powołania. Myślałam, że może powołanie nastąpi później, ale jednak tak nie jest

@1519868: No i ? Jakbym twierdziła, że
  • Odpowiedz
@Sofa: Jasne, że matura nic nie znaczy, tak samo jako Twoje posty i hejtowanie kilku słów 'na ściągę', więc zakończ swoje żałosne ocenianie innych. Zrobiłam parę ściąg z rzeczy, które uznałam za mniej istotnie niż reszta. Histologia jest ważna i testy praktyczne z niej, szkiełka, rozpoanawanie tkanek, uważam za mega istotne, ale szczegółowe wkuwanie wielkości komórek to strata czasu. Czas poświęcony na takie rzeczy wolę spożytkować w pracy....
  • Odpowiedz
@AntyPOdPIS: już rozpoczęłam pracę w zawodzie i ciągle żyję, więc przykro jeśli zawiodłam

@Gleba_kurfa_Rutkowski_Patrol
@elwino @brtk122

Nigdzie nie napisalam, że histologia to zapychacz. Co wiecej, w porównaniu z anatomią to ją uwielbiam. Nie ogarniam takiego szumu o kilka słów na ręce, które nie stanowią nawet marnego promila ilości rzeczy, ktorych trzeba apamiętać. I tym bardziej, że posiadanie ściągi nie gwarantuje, że
  • Odpowiedz