Wpis z mikrobloga

@Lizbona: Pathfinding na trawiastej mapie, nawigacja bez lądu, scouting na małej mapie, pierwsza pomoc, artyleria (choć ta się może przydać bohaterowi broniącego zamku do sterowania wieżyczkami), mistycyzm, sorcery. No i klasyk pt. eagle eye!
  • Odpowiedz
@Lizbona: to nie jest takie głupie, nawet u podstawowego bohatera, np na rozproszonej mapie szybko sprzedajesz zaklęcia nowym bohaterom, przeznaczonym np. do obrony zamku. Choć wiadomo, można trafić lepiej.
  • Odpowiedz
@tomislawniepelka: no pewnie że sokolego oka nie przebije nic, ale nawet przy średnich rozgrywkach czary ofensywne odgrywają niewielką rolę. Zakładając że implozją szurnę 3000 dmg, to z sorcery to będzie 3450. Raptem 1-2 jednostki 7 poziomu więcej ubiję - szału to nie robi. No, chyba że gra się Malekithem i armageddonem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@mannoroth: Zwiad na małej mapie akurat jest spoko, pod warunkiem, że szybko uda się rozwinąć. No i pod warunkiem, że nie grasz Fortecą xD Wiadomo, rzecz sytuacyjna i zależy od mapy (czyli głównie czy nie ma zbyt mocnych strażników) ale jeżeli widzisz zamek przeciwnika a one twojego nie to można zrobić komuś niezłego psikusa ;)

@Lizbona: Tutaj dowaliłeś, bardzo dobra umiejętność, nie trzeba się wracać do zamku po
  • Odpowiedz
@Lizbona: Tak szczerze to w przypadku średnich map na bohaterze mocy a nie magii to wolę to od mądrości, bo i tak nie ma zasobów na ulepszanie gildii magów.

Już od pewnego czasu zrezygnowałem z listy priorytetowych umiejętności tylko staram się na każdą patrzeć pod kątem faktycznej użyteczności. Zwłaszcza, że ja nie jestem fanem zbyt dużych map, także zupełnie się inaczej patrzy na pewne umiejętności wtedy. Chociaż wiadomo, że sokoli
  • Odpowiedz
@DiscoKhan: niektóre umiejętności są przydatne zawsze (logistyka, skuteczność ataku, obrony, magia ziemi, powietrza) natomiast nauka czarów zakłada że głównym bohaterem nie będziesz odwiedzał z jakiegoś powodu zamków w których jest czar typu spowolnienie i że w książce czarów akurat go nie masz. Wg mnie jest to sytuacja bardzo specyficzna w szczególności jeśli piszesz że często nie wybierasz nawet mądrości to jeszcze bardziej zawęża skuteczność tej zdolności. Czyli faktycznie chodzi o
  • Odpowiedz
@Lizbona: Sorry, ale "z jakiegoś powodu" xD

Wiesz dlaczego główny bohater nie odwiedza u mnie miast? Nie ma na to czasu, bo walczy. Tak najzwyczajniej w świecie. Kolejka w kolejkę. Zazwyczaj jestem w takim pośpiechu, że nie mam czasu zebrać wszystkich kapliczek +1 do statów z okolicy, wychodzi mi zazwyczaj na to, że to byłby zmarnowane kolejki, bo opóźnia mi to ukończenie mapy.

No i tak, zdecydowanie wolę nie tracić
  • Odpowiedz
eagle eye!

@mannoroth: nie grałem w Heroes od 2013 chyba, ale eagle eye dalej sni mi się po nocach xD
Ale... Nigdy nie wpisuje kodów, nie czituje w multi, ale przed wejściem do chatki zawsze save.
  • Odpowiedz