Wpis z mikrobloga

Czemu w Polsce się jeszcze nie przyjęły zmiany 4x10 jak w większości cywilizowanych krajów przecie to jest złoto 4 dni idziesz po 10 godzin i 3 dni wolne u mnie tak jest i mega fajna sprawa #praca #pracbaza
  • 89
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shaggy_dg: odniosłem się do posta którego część zacytował zieolnka

Napisałem tylko że nie należy porównywać tych dwóch rodzajów zmęczenia i licytować się które jest gorsze

No i tu się zgadzamy.

reszta chyba nie do mnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ludzie mi tylko chodziło o to że lepiej jest wyrobić normę godzinowo pracując 4x10 niż 5 x8 a wy tu piszecie jakieś 4x4 i pensja jak by ktoś w pysk napluł
  • Odpowiedz
@Antidotum119: każdy kto p------i ze praca umysłowa jest mecząca to nigdy nie pracował fizycznie albo tylko udawał ze to robi. Mnie klikanie w klawisze komputera pisanie raportów, sporządzanie pism czy opinii prawnych tak mocno nie meczy jak na przykład spędzenie weekendu na robieniu prac ogrodowych albo jakiegos remontu. Biurwy piszące o tym jak to je excel wymęczył są typowymi biurwami, pewnie nic konstruktywnego w robocie nie robicie tylko cały dzien
  • Odpowiedz
  • 0
@mafi20 ja robie 4, 5 dni x12godz., Potem 4, 5 dni wolnego. Zajebista sprawa. Mam duzo wolnego. Duzo czasu na synka, filmy, pracę w domu. A na tych moich dniach wolnych w tym samym zakładzie pracuje moja kobita.
  • Odpowiedz
Chodzi o to, za jak odwalisz szybciej co miałeś odwalić, to masz wolne.

@cienki137: Każda umowa o dzieło + większość umów zleceniowych. Jeśli ktoś każe na umowie zlec. siedzieć przez 8 godzin to łamie prawo, bo powinna to być umowa o pracę. Podpisując każdą inną wersję umowy niż o pracę, wykonujesz to co do ciebie należy wywiązując się z umowy, i tyle. Nie ważne czy zajmie ci to 20 minut
  • Odpowiedz
@mafi20: kierowca ciężarówki 2/2 .2 tyg w trasie 2 tyg w domu. Myślę że spoko system i docelowo będę do niego dążył . Zarobki koło 4-4,5 na rękę więc też nie najgorzej ja za 2 tyg pracy.
  • Odpowiedz
C---a wiesz a się wypowiadasz xD tak się składa że pracowałem za gówniaka fizycznie a teraz pracuje umysłowo w biurze i zdecydowanie bardziej wydajność spada wraz z czasem w tej drugiej.

@Antidotum119: Ja rowniez mam podobne doswiadczenia I uwazam odwrotnie. Chociaz wydajnosc po 7-8h spada niezaleznie od typu pracy
  • Odpowiedz