Aktywne Wpisy
CandyToy +597
Najlepsze akcje wychodzą na spontanie…
Wczoraj miałem stłuczkę z #p0lka w roli głównej.
Wymusiła mi pierwszeństwo. Po stłuczce niemalże mnie prosiła, aby nie dzwonić na policję. Stwierdziła, że jej chłopak przywiezie gotówkę, ponieważ płacą wysokie AC i dla niej byłoby to korzystniejsze.
W sumie mi to pasowało, ponieważ bez policji nie zostałaby nigdzie odnotowana szkoda pojazdu, a dla nowego właściciela pokazałbym tylko zdjęcia małej szkody. Auto pozostałoby z czystą historią w systemie.
Wczoraj miałem stłuczkę z #p0lka w roli głównej.
Wymusiła mi pierwszeństwo. Po stłuczce niemalże mnie prosiła, aby nie dzwonić na policję. Stwierdziła, że jej chłopak przywiezie gotówkę, ponieważ płacą wysokie AC i dla niej byłoby to korzystniejsze.
W sumie mi to pasowało, ponieważ bez policji nie zostałaby nigdzie odnotowana szkoda pojazdu, a dla nowego właściciela pokazałbym tylko zdjęcia małej szkody. Auto pozostałoby z czystą historią w systemie.
Veillo +27
Wy serio się tak męczycie z blokowaniem reklam? XD premium kosztuje 23zł, to jest mniej niż zestaw w maku i problem solved
#youtube
#youtube
Na zdjęciu - mój pradziadek z żoną oraz ich dzieci - dziewczynka w czerwonej sukience to moja babcia (92 level) i tylko ona z osób z tego zdjęcia jeszcze żyje. Mniejszy chłopak został zabity przez komunistów w wieku 24 lat. Jej siostra i drugi brat zmarli kilka lat temu. Jakieś 2 lata później zaczęła się wojna, babcia była w obozie, a potem na robotach w Niemczech. Miejsce wykonania zdjęcia: południowo-wschodnia polska. Pod tym linkiem oryginał zdjęcia przed koloryzacją.
#ciekawostki #starezdjecia #historia #polska
Dla porównania - ja mam ok. 30stki, a
Ziomeczku, ale to chyba Ty masz jakieś mocno wschodnie pochodzenie. Twoi dziadkowie wyglądają jak zeuropeizowani tadżycy/turcy/mongolowie. Nie zauważyłeś nigdy tych skośnych oczu? Kryje się za tym jakaś historia?
@stworek_potworek_pokaze_jezorek: Ja korzystając tylko z kościelnych metryk dostępnych online podochodziłem nawet do 10 pokoleń wstecz.
Dzięki temu dowiedziałem, skąd dokładnie wzięło się moje nazwisko (nazwa miejscowości) oraz że wszyscy moi przodkowie, których do tej pory udokumentowałem (niektóre gałęzie
Też bym chętnie zdobył takie informacje, zawsze mnie to interesowało.
www.geneteka.genealodzy.pl
www.metryki.genealodzy.pl
www.genbaza.pl
www.familysearch.com
www.szukajwarchiwach.pl
Dla innych części Polski niż "moje tereny" są jednak jeszcze inne bazy z metrykami. Ale to już musisz sam ustalić.