Wpis z mikrobloga

Rozumiem, ale zalecam (jako dobrą praktykę na przyszłość) zaciągnąć sample z SDK Androida i obejrzeć, jak klasy i koncepty, o które pytasz, są wykorzystywane w praktyce (szczególnie, że Intencje to jedne z głównych bloków składowych aplikacji na Androida, tak, jak np. Aktywności, warto poznać je dokładnie). Chodzi też o to, że programowanie wymaga sporo szukania wiedzy na własną rękę. Polecam wklepać pytanie chociażby w google, zdziwisz sie, jak często trafisz na odpowiedź
  • Odpowiedz
@ThirdPart: potrzebuje w zrozumiały sposób opisać to do inżynierki a przykłady nie wiele mi pomagają to ubrać w słowa. początki zależy dla kogo... promotor mnie zmusił do napisania apki bo I część wg niego trochę za mało i męczę od dłuższego czasu ale zaczyna się czas kończyć więc w końcu siadłem do tego
  • Odpowiedz
@mati1990: chłopie, to Twoja odpowiedzialność, nie oczekuj, że ktokolwiek poda Ci odpowiedzi na tablicy, szczególnie, że sam zlałeś sprawę. Pytasz o podstawy developmentu na Androida, możesz się spodziewać naprawdę dużej ilości informacji dostępnych powszechnie w internecie. Zaczynasz tutaj, dalej będzie z górki.
  • Odpowiedz
@mati1990: to jak chcesz to opisac to wejdz w dokumentacje tych klas i poprostu przetlumacz. Jaki w tym sens? Studia maja taki poziom, ze na inzynierke trzeba opisywac podstawy, ktore poprostu sa integralna czescia podstaw?
To chyba rxjava i inne rx sa na profesorce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz