Aktywne Wpisy

Ssslave +30

Shatter +987
Czy komentator, dziennikarz, redaktor Mateusz Borek za każdym razem musi stosować, wykorzystywać, używać przy swoich wypowiedziach kilku synonimów, wyrazów bliskoznacznych, słów o podobnym znaczeniu w celu opisania, uplastycznienia, przedstawienia słownie sytuacji na boisku, placu gry, zielonej połaci marzeń polskich kibiców?
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek
#mecz #reprezentacja #pilkanozna #kanalbekowy #borek

Japdle kuwa... Historia taka:
Windows lubi się wybudzać z uśpienia... ot taki kaprys. Wyłączyłem możliwość budzenia z klawiatury, myszki, czego tam jeszcze. Z admina powercfg -devicequery wake_armed wychodzi NONE, a ten #!$%@? dalej się sam wybudza z uśpienia. powercfg lastwake gówno mówi. No to ok. Czytam sobie w googlach czym to jest jeszcze spowodowane. Ano se Windows Update waketimer ustawia. No to ja mu pach - wyłączam. A ten #!$%@? dalej budzi kompa, w środku dnia, na największym upale grzeje w pomieszczeniu. Myślę sobie: ja cię #!$%@?ę, teraz będę hibernował kompa.
I wiecie co?
TEN #!$%@? WINDOWS DALEJ BUDZI KOMPA NAWET Z HIBERNACJI.
Jakieś gówno na płycie głównej pozwala ustawienie waketimera, zasilania usb (czyli budzenie urządzeniami wskazującymi też jest możliwe). Trzeba albo włączyć i szybko wyłączyć, albo zasilanie mu odłączyć.
I teraz pytanie konkret: mam płytę ASUS p8p67. Ustawień w BIOSie od groma, cuda na kiju, podkręcanie, woltaż, ale nigdzie nie ma opcji do wyłączenia zasilania po hibernacji.
Jakieś pomysły jak to ugryźć?
A tak przy okazji: też nie wiem co za gówno blokuje mi wyłączanie monitora w bezczynności.