Aktywne Wpisy
MG78 +364
Co ja taki szczęśliwy?
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
A bo napisałem książkę o japońskim rosole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to nie jedną, i właśnie dotarła z drukarni do magazynu więc mega się cieszę, bo mogłem wziąć ją pierwszy raz do rąk i mega
WielkiNos +141
Czy można zrobić reklamę na wyzywaniu i poniżaniu kobiet? Tak! Na taki pomysł wpadła jedna z pizzerii w Lublinie zapraszając do siebie hasłem: "zabierz lochę do Rykowiska" co bardzo spodobało się męskiej części klienteli. Damska miała wiele zastrzeżeń co panie wyraziły w komentarzach. Pizzeria je pousuwała, ale nie bez dodatkowego obrażania klientek.
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Tutaj pewnie też się to wielu facetom spodoba i będą do tego walić konia wszak nic tak nie cieszy samca
Dzień Informatyka 2018 - 2za1 na Top100 roku!
W promocji m.in. wszystkie książki Roberta C. Martina. Jak ktoś jeszcze nie ma, to warto kupić duet Czysta architektura i Czysty kod za 69 zł za 2 książki. Na uwagę zasługuje też moim zdaniem English 4 IT. Praktyczny kurs języka angielskiego dla specjalistów IT i nie tylko, "przewodnik" Programista samouk, czy Podstawy kryptografii.
Poza tym dużo różnych pomocy do języków programowania C#, Python, Java, PHP, R... Jest w czym wybierać.
#cebuladeals #helion #informatyka #it #programowanie #siecikomputerowe #algorytmy #promocja #promocje #2za1
Stroustrup godny polecenia, obie jego książki. Ale cena niestety wysoka i bez promocji...
@cxnmlhuipwetr pewnie masz rację, ale jako przedstawiciel starszego pokolenia powiem tylko: nie każdemu czytanie w oryginale przychodzi równie łatwo. Także dobrze, że jest Helion. Chyba nikt inny nie przetłumaczył i nie wydał tylu
+ propozycja trzech zestawów: https://paweldobrzanski.pl/2018/06/07/dwie-ksiazki-w-cenie-jednej-na-dzien-informatyka/
Chociaż Opus Magnum jest wydana w 2017, a Pratt w 2012... Porównaj sobie spis treści :)
Przy takich książkach dochodzi zawsze kwestia na jakim poziomie startowym jest osoba. Czy chce się nauczyć podstaw czy szuka metod optymalizacji tego w czym pisze. I tu warto szukać czegoś w miarę nowego + poczytać fragmenty książek żeby wyczuć czy czytający będzie w stanie przetrawić autora.
Kupiłem kiedyś książkę do Scruma pewnego autora. Opinie miała genialne, ale po