Wpis z mikrobloga

@baloth: W prywatnej telewizji to mogą sobie jak dla mnie nawet srać do ryja. Za publiczne pieniądze oczekuje się choćby namiastki bezstronności, która potrafi wypośrodkować przekaz, a nie tuby propagandowej.
  • Odpowiedz
@Takiseprzecietniak: czy ty wogole przeanalizowałeś tą grafikę? W tym momencie to ty manipulujesz i perfidnie kłamiesz. Jak byk na grafice jest pokazane, że chodzi o główne wydanie "Faktów TVN". A tam nie było ŻADNEJ wzmianki na ten temat.
  • Odpowiedz
@Lavie: Oczywiście. Ponieważ tefałszen jest prywatny, to można w nim do woli kłamać i manipulować.
Szkoda tylko, że nadaje w publicznym eterze Rzeczypospolitej Polskiej i zajmuje miejsce, które przydałoby się uczciwszym nadawcom.
  • Odpowiedz
@mrbarry: Nie oglądam TVN, więc nie wiem czy w Faktach było czy nie, faktem jest że TVN nie ukrywał tej sprawy. jak i wielu, wielu innych niewygodnych dla PO, Nowoczesnej, Wałęsy czy kogokolwiek innego. Natomiast w TVPiS nigdy nie znajdzie się, nawet neutralnie podanej informacji krytycznej o Prezesie i Jego Partii. Także takie głupiutkie memy są jedynie dla takich samych idiotów, jak ci o których, w przypływie niekontrolowanej szczerości, mówił
  • Odpowiedz
@pieczarrra: @Lavie: Czyli telewizja która ma prawie taką samą oglądalność co główna telewizja publiczna ma prawo wam pluć w twarz i tak długo jak jest prywatna to będziecie mówić że deszcz pada?

@Takiseprzecietniak: Ty na prawdę chcesz stawiać znak równości między pokazaniem newsa o złym parkowaniu w głównym wydaniu faktów w telewizji a napisaniem posta o bandyckim zachowaniu wnuka wałęsy na stronie internetowej z dopiskiem "Nieoficjalnie"?
  • Odpowiedz
ma prawo wam pluć w twarz i tak długo jak jest prywatna to będziecie mówić że deszcz pada?

@baloth: Nie wyemitowanie informacji, to plucie w twarz? Serio? Jeżeli nie odpowiada mi TVN, to go nie oglądam. W przypadku TVP dokładam się do tej propagandówki czy tego chcę czy nie.
  • Odpowiedz
@pieczarrra: No nie do końca ta prywatna telewizja znajduje się na państwowym multiplexie, przez co posiada większe zasięgi, w takim wypadku jej stronniczość jest szkodliwa i powinna być karana.Jak z niego wyjdzie i będzie dostępna tylko w sieciach kablowych to okej.
  • Odpowiedz
@mrbarry: Poza tym niepokazanie czegoś nie może być żadnym zarzutem. Udowodniło to cofnięcie przez KRRiT kary dla TVN za "brak komentarza" do wydarzeń pod sejmem. Państwo się zagalopowali, chcieli ukarać TVN za to czego nie pokazali oraz czego nie powiedzieli. Było to w ten sposób uzasadnione przez cymbałów z KRRiT.
Wg. nich brak komentarza "wzbudzał poczucie zagrożenia i potęgował napięcie społeczne"...
  • Odpowiedz