Aktywne Wpisy
Cancermoon +74
To było piękne uczucie do teraz je odczuwam
Przechodzę przez sytuacje z powodu których nie jeden się zabił. Nawet znam przypadek.
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
Płaczę albo wale w podłoge z bezsilności. Od matki jedyne co słyszę to tylko "życie to ci dopiero dokopie", albo że wcześniej nie przypuszczała że "jestem aż takim gównem."
To że to nie jest zdrowe ani normalne to wiem. Ale czy Wasze też takie są? Pytam poważnie. Na ile toksyczność rodziców jest w powszechna na tagu #przegryw, a
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Witajcie Mirasy,
przedstawię trochę swoją sytuację, bo mam dosyć istotne pytanie, a nie wiedziałem gdzie mógłbym się z tym udać.
Jestem na 3 roku studiów inżynierskich, niedługo dyplom i te sprawy, ale chciałbym się trochę przekwalifikować, bo jednak decyzje podejmowane w wieku 19 lat pochopnie bez rozejrzenia się na rynku pracy to czysta głupota. Jestem na kierunku związanym czysto z samochodami, ale zdaję sobie sprawę, że nie jest to jakaś idąca do przodu dziedzina w naszym kraju i chciałbym na studia magisterskie iść w stronę technologa do zakładów, a dokładniej do zakładu produkującego meble. Czy pracuje ktoś na takim stanowisku lub zna kogoś i wie jak to tam wygląda? Chciałem iść na mechanikę i budowę maszyn zaocznie i próbować już się wbijać gdzieś na staż jako młodszy technolog uprzednio samemu doszkolić się w tym temacie, bo jest dla mnie dosyć interesujący. Liczę na Was Mirki.
OP zapewne po Simrze, ogólnie nie polecam w polsce inżynierii - większość moich znajomków z roku porozjeżdżała się po innych branżach - może z 5% pracuje w branży i wcale się nie dziwię.
@cadoda: to co oni robią? xD