Aktywne Wpisy
thorgoth +429
Sopot mistrzem Polski. Dzietność w wysokości 0,69, najniższa w kraju, blisko najniższej w Europie. Owacje, oklaski, medale dla Sopotu.
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
Zgodnie ze statystyką WWF, gatunki zagrożone posiadające dzietność poniżej 0,8 to już skrajne zagrożenie wymarciem. Niedługo homo zoppotus trzeba będzie odłowić i rozmnażać sztucznie, żeby nie wygineli doszczętnie.
Jednocześnie:
- powiat sopocki jest jednym z najbogatszych w Polsce, dochód na głowe bliski 10k brutto
- doskonała sytuacja z usługami publicznymi, wolne miejsca we wszystkich żłobkach i przedszkolach
kuba181797 +13
Rekrutowałem dziś juniora i serio, zaczynam się zastanawiać, gdzie ci wszyscy kandydaci się uczą... Zadaję proste pytania, a oni patrzą na mnie, jakbym pytał o teorię strun. Przykład? Pytam: Jak działa algorytm quicksort?. W odpowiedzi – pustka.
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
No to próbuję coś łatwiejszego: Opowiedz mi, jakbyś zarządzał stanem aplikacji. Zamiast konkretów, słyszę: „Korzystam z gotowych paczek”. Ok.
Próbuję dalej: Jakie są sposoby na uniknięcie memory leaków w aplikacjach mobilnych? Cisza. Jakby temat zarządzania pamięcią był jakąś czarną magią.
Może
Powabnica piaskowa (Hedychrum nobile) – gatunek owada z rodzaju Hedychrum, z rodziny Chrysididae z rzędu Błonkoskrzydłe, błonkówki (Hymenoptera). Obie płci odmiennie ubarwione. Samica o czerwonym pronotum i mesonotum, u samca cały wierzch tułowia niebieskozielony. Gatunek występuje w Austrii Francji Niemczech, Grecji, Włoszech, Polsce, Portugalii, Hiszpanii, Szwajcarii oraz Afryce Północnej. Loty odbywają od maja do września. Żywią się pyłkiem kwiatowym. Larwy są parazytoidami grzebaczy takich jak Bembecinus tridens i osmyków Cerceris, zwłaszcza Cerceris arenaria. Poza tym samice składają jaja w gniazdach Ancistrocerus parietum, Osmia nigriventris, Chalicodoma parietina i rozmaitych Lasioglossum.
#zwierzeta #zwierzaczki #owady
fot. Carrie Williams
fot. Will George
fot. Graham Dash
fot. Horst Beutler
fot. Horst Beutler
fot. Patrick Sinot
fot. Jaco Visser
fot. Henk Wallays
fot. Ryszard
fot. bleu.geo
fot. naturgucker.de