Wpis z mikrobloga

#modameska #logikaniebieskichpaskow

Wyobraźcie sobie, jest czerwcowy wieczór, spotykacie swojego szefa i dostajecie zaproszenie na szklaneczkę w----y. Wchodzicie i poproszono was o ściągniecie butów. Po czym wasz szef ma przed oczami taki widok. Ja bym was nigdy już nie traktował zbyt poważnie.

Druga sytuacja, pierwsza randka ze świetna dziewczyna. Idziecie do niej i ściągacie buty. Profit? Tego wieczoru możecie dłużnej pograć w grę albo cokolwiek tam robicie przegrywy.
Dan_Glannzig - #modameska #logikaniebieskichpaskow 

Wyobraźcie sobie, jest czerwco...

źródło: comment_VsaUNFxX1MypX7uuwPvhfTSicbyQDMwo.jpg

Pobierz
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Kereq: widzę danielmagical, więc wydaje mi się (nie jest to pewne), ale możemy mieć zupełnie inną wizję normalności ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@patrolez: teraz widzę, że rzeczywiście tak jest (chociaż dla mnie to bez różnicy). W komentarzach był jednak ból ogólnie o tego typu krótkie skarpetki i żeby w mokasynach chodzić bez - co jest IMHO głupotą i w 3 dni idzie zasmrodzić buty.
  • Odpowiedz
tak wyglądała kiedyś polska gościnność i do dziś można ją jeszcze spotkać, choć głównie wśród starszych osób.

@genesis2303 właśnie ja się zazwyczaj spotykam z tym, że nawet jak gospodarz nalega, żeby nie ściągać butów to goście i tak zdejmują ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Mamut100: czasem bywa i tak, no ale jako gospodarz wypada uszanować też wolny wybór gości. Jak kogoś odwiedzam i nie znam na tyle dobrze żeby mieć pewność, to po prostu pytam którym zwyczajem się taka osoba kieruje i podążam za wytycznymi.
  • Odpowiedz
a kapcie dla gości to za dużo pieniążków xD

@ddrzazga: Oferowanie kapci to jest największy rak na świecie. WTF nie bede wkladac twoich starych kapci O_o z tysiac razy juz mi ktos wykladal kapcie przed nogi i usilnie namawiał, a ja to ignorowałam i wchodzilam na boso, no bo k---a no nie! To jest tak absurdalne ze mi sie nie miesci w glowie.
  • Odpowiedz