Wpis z mikrobloga

• 72
@haakenn Nie przeżył. Zaklinował się w tej pozycji jak na zdjęciu i umierał w ten sposób. Nawet mu nogi połamali próbując wyciągnąć, ale nic to nie dało. Możesz doczytać więcej jak poszukasz sobie materiałów o Nutty Putty Cave.
  • Odpowiedz
  • 170
@Piotrek7231 Ogólnie ja też nie rozumiem. Pchać się w nieznane miejsce to jedno. Ale pchać się w tunel, gdzie praktycznie nie ma miejsca, do tego nie wiadomo czy nawet będziesz mógł zawrócić i jak utkniesz będziesz zdychał parę dni z głodu i pragnienia to jest szczyt debilizmu.
  • Odpowiedz
@gimemoa: robiłem kilka takich wąskich jaskiń, dużo zależy czy masz mapę i informacje o obiekcie, zresztą teraz nawet drony się pojawiły, więc niedługo może ludzie przestaną się tak często klinować w zaciskach. Mnie bawi w jaskiniach o sztolniach sama eksploatacja, nawet jak obiekt jest znany i chodzony milion razy, to jednak jak zobaczenie piramid na żywo tylko od środka.
  • Odpowiedz
Nie przeżył. Zaklinował się w tej pozycji jak na zdjęciu i umierał w ten sposób. Nawet mu nogi połamali próbując wyciągnąć, ale nic to nie dało. Możesz doczytać więcej jak poszukasz sobie materiałów o Nutty Putty Cave.

@gimemoa: to nie jest zdjęcie z Nutty Putty Cave
  • Odpowiedz
  • 36
Zawsze przy temacie grotołazów pojawia się temat Nutty Putty i śmierci w ciasnych szczelinach. Na świecie było może kilka takich przypadków, może dlatego, że chodzenie po jaskiniach tak nie wygląda. Więcej tam wspinania, operacji linowych i zjazdów w studniach (niarzadko bardzo obszernych). Tylko to nie jest tak medialne i nie wywołuje tyle emocji, więc gdy pojawia się temat jaskiń zawsze się odgrzewa tego kotleta sprzed wielu lat.
fungi_ - Zawsze przy temacie grotołazów pojawia się temat Nutty Putty i śmierci w cia...

źródło: Jaskinia_Wielka_%C5%9Anie%C5%BCna_Wielka_Studnia

Pobierz
  • Odpowiedz