Aktywne Wpisy

Odnośnie wypadku na A1, pamiętam jaki parę lat temu był kwik na wykopie jak Volvo ogłosiło, że żadne ich nowe auto nie pojedzie więcej niż 180 km/h. Cała masa ludzi to wyśmiewała, krzyczała o jeżdżeniu szybko ale bezpiecznie itd. Przypominam, że maksymalna prędkość w Polsce to 140 km/h. Może gdyby BMW też stosowało takie ograniczenia (albo najlepiej wszyscy producenci) to by rodzina z kii nie spłonęła żywcem, tylko może by skończyli mocno

darkinvaider +1670
Witajcie - być może niektórzy pamiętają - #rozdajo które zorganizowałem (https://wykop.pl/wpis/69009349/witam-mam-tu-oto-takie-rozdajo-pierscionek-z-diame) i zapraszałem do głosowania na lokalizację paczkomatu . Stało się paczkomat dziś postawiony :)))))) więc z tej okazji w ramach wdzięczności - taki pierścionek będzie do oddania oczywiście przez #mirkolos . Pierścionek złoto 585 Centrlany Topaz oraz dwa diamenty:) rozmiar na życzenie. Zielonki niestety odpadają.. wystarczy zaplusowac . #sebsjewellery #rozdajo #bizuteria #zloto #rzemioslo #zafriko #jubilerstwo #rozowepaski #niebieskiepaski. Losowanie -

Ja wiem że się powtarzam, wiem że to już trzeci post na ten temat, no ale ludzie kochani.
Dyskutowałem sobie dziś z mamą i siostrą, oczywiście pojawiły się tematy religijne, różne tam argumenty i te de i te pe (nie będę o tym wspominał, zrobiłem w tym temacie już dwa posty).
Dlaczego jednak o tym piszę? Bo siostra w pewnym momencie zarzuciła takim tekstem:
- w ogóle stworzenie człowieka to cud, zobacz dziś nauka zaczyna obalać teorię ewolucji
Czaicie?! Studia skończone na dwóch kierunkach, wysokie oceny i stypendia i po tym wszystkim stwierdza że nauka potępia dziś ewolucję! No tego to się nie spodziewałem i o ile zwykle staram się być wyrozumiały, o tyle dziś nie dałem rady i zacząłem się śmiać i odpowiedziałem:
- Fajnie, zatem znaleźli wreszcie tego królika w prekambrze?
I jej odpowiedź:
- Nie wiem co to jest.
Super, nie trzeba nawet wiedzieć co to jest prekambr (bo mam nadzieję że wie co to jest królik), żeby móc z pewnością w głosie zakomunikować że nauka potępia ewolucję.
#wiara #ateizm #gimboateizm ##!$%@?
Ale to nie ja podejmuję ten dialog! Ja wręcz namawiałem do zmiany tematu, bo znów widziałem że mamie się łzy w oczach kręcą, no ale nieeee, gadajmy o tym!
To nie ja na siłę nawracam ludzi i mówię każdemu: "hehe, Boga nie ma!".
Swego czasu miałem podobną sytuację z babcią i dziadkiem - za wszelką cenę próbowali mnie przekonać do istnienia duchów. Przy każdej okazji wyciągali z rękawa jakieś przykłady i historie z życia wzięte, a potem chcieli abym to obalał, skoro taki jestem mądry, że duchów nie
@NormanCroucher: byłoby nawet zabawne, gdyby nie cały kontekst emocjonalny z mamą z tego i poprzednich twoich wpisów
@NormanCroucher: podejrzewam, że większość obalających teorię ewolucji nie zadało sobie trudu, żeby zrozumieć jej podstawowe założenia.
xDD
Tak na serio to podpuść ją niech zbada temat dokładnie, chyba ogarnie materiał naukowy.
Jeśli nie to chyba była jedną z tych co kują na pamieć bez żadnego zrozumienia jak dyktafon.