Wpis z mikrobloga

Galeria handlowa. Dzień dziecka Atrakcje, malowanie twarzy i konkursy dla dzieci. Animatorzy zachęcają dzieci do udziału nagrodami. Cztero-/piecioletnie dziewczynki będą tańczyć pokolei i za najlepszy taniec przewidziana jest nagroda. I teraz uwaga...
Czy dziewczynki tańczą do hitów Majki Jeżowskiej?
Czy dziewczynki tańczą do Smerfnych Hitów?
Czy dziewczynki tańczą do hitów Fasolek?
NIE

Dzieci tańczą do "ruda tańczy jak szalona" i innych **owych piosenek z niesmacznymi podtekstami. Płeć dzieci akurat nie ma znaczenia. Serio? Za mało jest piosenek dla dzieci?

#wroclaw #c-----------o
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@martappa: Dlatego, że to wszystko jest zrobione na o-------l, tu nie chodzi o żadne dzieci, naprawdę, każdy ma w dupie dzieci i dzień dziecka, chodzi o to, żeby ściągnąć czymś ludzi i żeby sprzedać ( ͡° ͜ʖ ͡°) EDIT: To samo tyczy się wszelkich świąt i akcji galerii handlowych, z nimi związanych, chodzi o to, żeby sprzedać, żeby ściągnąc tępy motłoch i wmówić to, że teraz
  • Odpowiedz
@puexam: niedawno mojemu siostrzeńcowi (8lvl) kolega w szkole z klasy wyżej kazał sprawdzić stronę p-----b. Na szczęście wspomniał coś rodzicom i siostra zareagowała zanim sam zdążył sprawdzić.
  • Odpowiedz
@martappa: Pracuję jako animator. Tak, dzieci tańczą do Sławomira, są piosenki disco polo - covery dla dzieci. Tak, rodzice im to puszczają. Przegięciem jest, gdy dziecko doprasza się puszczenia "Megiery" Sławomira przy aprobacie rodziców.
  • Odpowiedz
z niesmacznymi podtekstami

@martappa: ale wiesz, że dzieci tych podtekstów nie słyszą? Tak samo w bajkach ile tego jest, tych podtekstów, teraz jak się już je rozumie to się zastanawia jak dzieciaki mogą coś takiego oglądać :D
  • Odpowiedz
@Aigre: wiem doskonale że dzieci tego nie słyszą. Ale wciąż myślę że to trochę niesmaczne.
Tak samo jak amerykańskie konkursy piękności dla małych dziewczynek. Które wyglądają na nich jak miniaturki prostytutek tylko z większą ilością falbanek. I robią takie pozy itd... dla tych dziewczynek to zabawa, choć często i przymus ze strony matek/rodziców. Dla tych matek to spełnienie ich własnych niezrealizowanych ambicji. A kto jest widownią takich konkursów? Nie sądzę
  • Odpowiedz
@martappa: No konkursy piękności dla dzieciaków to jednak trochę inna bajka, bo mimo, że może dla nich to zabawa, to gdzieś tam ich uczy chociażby tego, że ładniejsi ludzie są lepsi. Więc też nie jestem zwolennikiem tego typu rzeczy.
  • Odpowiedz