Aktywne Wpisy
Zdradze wam przepis na spokojne i szczesliwe zycie w zwiazku - zone trzeba traktowac jak zone.
Nie wolno podchodzic do niej jak do rownego sobie, kobiety nie rozumieja wielu rzeczy, czesto kieruja sie emocjami a nie logika. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, gdzie jest lepsza ode mnie w wielu aspektach ale dzisiaj nie o tym.
Mam 28lv, zona 26lv jestesmy malzenstwem od 3 lat, w zwiazku od 4. Od samego
Nie wolno podchodzic do niej jak do rownego sobie, kobiety nie rozumieja wielu rzeczy, czesto kieruja sie emocjami a nie logika. Oczywiscie dziala to tez w druga strone, gdzie jest lepsza ode mnie w wielu aspektach ale dzisiaj nie o tym.
Mam 28lv, zona 26lv jestesmy malzenstwem od 3 lat, w zwiazku od 4. Od samego
źródło: 3944163
Pobierz
rzzz +155
Badanie z końcówki 2023.
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
Ponad 80% rodaków nie ma nawet 50 tys. złotych. Najprawdopodobniej znakomita większość z nich nigdy nie widziała takich pieniędzy na koncie.
Nie przeszkadza im to brać hipotek na 700k na dwa pokoje. Bo to fair price jest.
Jakby mick napisał, to nie jest śmieszne...
#nieruchomosci
źródło: s-640-x
Pobierz

Rzeczywiście skomplikowane to to nie jest, tak jak mame mówiła:
Składniki:
- 6 galaretek
- serek homogenizowany waniliowy 600g (dowolnej firmy)
- sezonowe owoce (truskawki, winogrona, jagody) lub z puszki (brzoskwinie gruszki) UWAGA! Nie może to być kiwi bo galaretka kaput (z nieznanych mi przyczyn)
Małą tortownicę (ok 30cm średnicy) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy masłem.
Każdą galaretkę trzeba rozpuścić w szklance wody i poczekać aż wystygnie. Tu ważna uwaga, że galaretka jest zazwyczaj na pół litra wody, a my używamy do niej tylko ok. 200ml.
Oczywiście trzeba ja po zalaniu dokładnie wymieszać, tak, żeby nie było żadnych grudek żelatyny widocznych w przeźroczystej zawiesinie. Trzeba tak sobie przygotować 6 osobnych szklanek.
Po tym jak galaretka wystygnie zaczynamy mieszanie. 200g serka homo + jedna z sześciu galaretek 200ml, mieszanko i cyk do lodówki aż zastygnie. Następna warstwa to sama galaretka i znowu cyk do lodóweczki celem utwardzenia. Te dwie warstwy wykonujemy jeszcze 2x z czego w ostatnią warstwę galaretki wtykamy owoce tak by wystawały (można też dodać np liście mięty).
Ogólnie nie zaszkodzi jeśli ktoś lubi na bardzo słodko trochę bitej śmietany z boku okraszone świeżym owocem, bardzo dobre połączonko.
Dla walorów estetycznych warstwy mieszane z serkiem można mieszać z tym samym kolorem galaretki (np żółtym lub pomarańczowym jak na zdjęciu) a jako warstwy samej galaretki warto dać inne kolory dla urozmaicenia. Na zdjęciu przykładowo ostatnia warstwa jest przeźroczysta by było lepiej widać owoce :)
Smacznego.
#bojowkasernikabezrodzynek #gotujzwykopem #sernik #przepisymojejmame
źródło: comment_rfHE2m226QiJxH3UWXgDtInOhcFWYYEB.jpg
PobierzTO NIE JEST SERNIK
Wstawiać to samo codziennie (╥﹏╥)
@Mickson: to jest sernik na zimno. nie znasz się :) nie jest to tak smaczna rzecz jak klasyczny serniczek, ale na cieple letnie dni idealny na podwieczorek :)
Dodatek wspierany przez Cebula.Online
Nie chcesz być wołany/a jako plusujący/a? Włącz blokadę na https://mirkolisty.pvu.pl/call lub odezwij się do @IrvinTalvanen
Uważasz, że wołający nadużywa MirkoList? Daj znać @IrvinTalvanen
! @Chrystus @SonyKrokiet @sasekk97 @karol91plch @Magadanka @Duze_piwo @Student_AWAS @vateras131 @ErikPrycz @11mac11 @radziuxd @akaastrq @orfan @michu153 @Marbarella @black_fort @Natalia_92 @larski @reynevan123 @SernikBezRodzynek @szzzzzz @mojojciectomirek @MikiBomba @Mieto1337 @Pommernstellung @projekt @Bellie @Dolanthesniffer @Opotiki @noicoztego @kacperski1 @olabogaxD @
@bizonsky: Tak jest bardzo dobrze. Jak się położy truskawkami do spodu to jest węgiersko polski przekładaniec;)
@bizonsky: to jest mała? To jaka jest duża?
Ja mam 16cm i myślałam, że to w miarę mała xD
Tak powinno brzmieć to zdanie. Jakby ktoś nie skumał ze zdjęcia ocb :)
@bizonsky: Uwaga! Naukowy bełkot przychodzi na ratunek
tl;dw Kiwi, ananas i jeszcze coś zawierają enzymy, które rozbijają białka ( a żelatyna to mieszanina m.in. białek) na krótsze części, co uniemożliwia ścięcie się galaretki.
To ma znaczenie, bo przy takich rozjechanych rozmiarach zafundujesz komuś placka z sera xD
pozdrawiam i przepraszam jak ktoś już zrobił XDDD