Wpis z mikrobloga

Hej. Jakieś porady dotyczące #gwint dla powracającego po dłuuugiej przerwie? Ostatnie co pamiętam to zmiana działania pogody, gdzie jeszcze pograłem pare tygodni; ale na pro-ladder (czyli ladder dla bardziej pro niż zwykły ladder?) już się nie załapałem. Kompletnie zmieniła się meta i stare karty przeszły do lamusa, czy jednak ciągle pojawiają się w rotacji?
  • 8
@pogromca: Skasuj wszystkie stare decki i nawet nie próbuj nimi grać, bo karty pozmieniały się tak, że zero synergii będzie. We wtorek wszedl Swap Patch, meta jeszcze się nie ustabilizowała. Można grać niemal wszystkim, ale najelpsze efekty dadzą decki kontrolne (przeciwko pożerce, Great Swordom, Axemanom itp - sporo tego teraz gra). Teoretycznie najsilniejszy, bo nie znerfiony w tym patchu archetyp to Great Swordy, ale nie ma co się na nich napalać,
@Carramba666: daj spokój, rębacze na vicovaro czy pożerkę nie mają nawet szans

ogólnie panika o rębacze była nieuzasadniona, bo oni nie byli najmocniejsi nawet przed nerfem a teraz wejście kontroli niszczy ten deck

jak na moje wymiatają teraz Dagony pod zemstę
@FotDK: w jakim sensie na buff? nie ma znaczenia czy grasz z mandrake/muzzle/gigni/wild boarem, wersja gsow i techy nie graja tutaj roli. Consum wygra z gsem tylko w wypadku brickow przeciwnika albo jezeli ktos zupelnie gracgra gsem nie potrafi