Wpis z mikrobloga

LOL, @slusarz dodał ten wpis:
https://www.wykop.pl/wpis/32174679/mircy-z-programowanie-w-java-mala-apke-potrzebuje-/

Chce, żeby ktoś mu napisał apkę w #java na #studbaza za kasę (nie taguję # programowanie, żeby nie spamować).

Ja napisałem komentarz:

Czemu Java Developer miałby pisać studencki projekt zamiast to samo w pracy za 20x większą stawkę?

To komentarz usunął i wrzucił mnie na #czarnolisto.

Taka sama sytuacja pewnie z @FedoraTyrone (nie widziałem jego komentarza).
  • 4
@mk321: a później setki pytań czy warto iść na bootcamp, albo żale, że teraz to dla młodych z małym stażem nie ma pracy w IT bo bootcampy rynek zepsuły, albo że teraz się szuka frajerów za 2k, a oni chcą już 15, a prostej apki na studiach nie umieją zrobić.
Ludzie nie wyrośli jeszcze że na studia idą dla siebie i swojej przyszłości, a nie dla rodziców bo chcieli by zrobili
@eovenn: dokładnie. Po co iść na studia, jak potem chce, żeby ktoś mu projekty zrobił? I na tym kierunku nawet nie ma argumentu, że "to tylko dla papieru", bo papier bez umiejętności jest nic nie warty (a niektórzy mówiąc, że w ogóle jest nic nie wart, ale ja jednak zostanę przy opcji, że coś tam daje - ale tylko jak ma się umiejętności).

W ogóle są te kursy, bootcampy za które