Wpis z mikrobloga

Kupiłem od użytkownika allegro 5 nowych klawiatur HP - polskich - w folii do swojej firmy na fakturę VAT. Przyszły, jak się okazało były używane, bez oryginalnych opakowań, bez jakichkolwiek folii - ba! nawet posiadają francuski układ klawiatury. Żeby było tego mało - jedna klawiatura kompletnie się różniła, a reszta nie była nawet taka sama jak na aukcji. Firma od której to kupiłem nikło odpowiada na maile i nie odbiera ode mnie telefonu ( )

Całość kosztowała mnie 100 zł, śmieszne pieniądze, ale czy tacy oszuści powinni sprzedawać coś w internecie? Wstawiać aferę na główną? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#oszukujo #afera #wykopefekt #kiciochpyta #allegro #niewiemjaktootagowac
fruberuber - Kupiłem od użytkownika allegro 5 nowych klawiatur HP - polskich - w foli...

źródło: comment_rpxu8IvPWL2V9nZfAIcnWZDs4YbTe8ZH.jpg

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

http://allegro.pl/show_item.php?item=7316040278

@fruberuber: Jeśli kupiłeś klawiatury od Konta Firma i był niezgodny z opisem, masz prawo do zwrotu produktu :) W sytuacji, gdy otrzymany przez Ciebie towar posiada wadę i ujawni się ona w ciągu 2 lat od jego otrzymania, masz prawo żądać obniżenia ceny lub odstąpić od umowy – chyba, że sprzedający niezwłocznie i bez nadmiernych niedogodności wymieni wadliwy przedmiot na wolny od wad lub tę wadę usunie (ograniczenie to
  • Odpowiedz
@bi-tek: miliony razy coś kupowałem przez pobranie, nawet od tych z #olx bez otwierania i sprawdzania czy wszystko w porządku - nie było na to czasu w firmie
i się trafił on cały na czarno
  • Odpowiedz