Aktywne Wpisy
xena_x +15
Z mojego doświadczenia samotni mężczyźni po 30-stce są gorszym sortem na rynku matrymonialnym .
Wysokiej jakości mężczyzna szybko znajdzie sobie kobietę od momentu kiedy zaczyna się wiek randkowania czyli od 18l. przez kolejne 10 lat, do max. 28l. Tacy są zwykłymi, autentycznymi kolesiami którzy nie udają kogoś kim nie są. Nigdy nie czytali porad PUA i innego bullshitu więc kobiety widzą w nich szczerość.
jak chłop nie miał żadnej dziewczyny to lepiej się z nim nie zadawać bo to oznacza że ma jakieś braki. Większość chlopow po 30stce ktorzy byli sami:
- nie potrafili zadbac o swoj wyglad, wygladali niechlujnie, mieli obleśny zarost, zero wyczucia stylu, ubierali się w dziwne ubrania.
Wysokiej jakości mężczyzna szybko znajdzie sobie kobietę od momentu kiedy zaczyna się wiek randkowania czyli od 18l. przez kolejne 10 lat, do max. 28l. Tacy są zwykłymi, autentycznymi kolesiami którzy nie udają kogoś kim nie są. Nigdy nie czytali porad PUA i innego bullshitu więc kobiety widzą w nich szczerość.
jak chłop nie miał żadnej dziewczyny to lepiej się z nim nie zadawać bo to oznacza że ma jakieś braki. Większość chlopow po 30stce ktorzy byli sami:
- nie potrafili zadbac o swoj wyglad, wygladali niechlujnie, mieli obleśny zarost, zero wyczucia stylu, ubierali się w dziwne ubrania.
Do końca swoich dni będę stał na straży prawdy na temat absurdalnie i groteskowo przewartościowanych pieprzonych mieszkań i nieruchomości w Polsce, ponieważ jako jeden z nielicznych jestem świadomy, że w Polsce 90 procent landlordów to obrzydliwe staruchy, które całe życie się ślizgały i mają dwie lewe ręce do wszystkiego, jedyne co doprowadziło do zgromadzenia w ich rękach tego majątku to obrzydliwy, wypaczony system.
Polska jest krajem, w którym leniwe, nieudaczne staruchy obżerają się i obrastają w tłuszcz na garbach młodych, ciężko tyrających osób, które muszą albo bulić landlordowskiej jegomości kasę za wynajem, albo kupić ten kloc z betonu za kilkaset k co jest moim zdaniem kompletnym absurdem. Cały kraj, jego szkielet, struktura jest skonstruowana na wyzysku młodych i lenistwie starych, obleśnych januszy i grażyn, którzy nie potrafiliby odczytać prostego wykresu i w sumie to niczego by nie potrafili oprócz picia wódki z innymi staruchami, gdy kasa młodych wartko płynie im do kieszeni.
Nie pogodzę się z tym systemem, że starzy nic nie musieli potrafić, a młodzi muszą się uczyć, edukować całe życie i tyrać na jaśnie Januszowe, opasłe doopsko.
Politycy,
Polska jest krajem, w którym leniwe, nieudaczne staruchy obżerają się i obrastają w tłuszcz na garbach młodych, ciężko tyrających osób, które muszą albo bulić landlordowskiej jegomości kasę za wynajem, albo kupić ten kloc z betonu za kilkaset k co jest moim zdaniem kompletnym absurdem. Cały kraj, jego szkielet, struktura jest skonstruowana na wyzysku młodych i lenistwie starych, obleśnych januszy i grażyn, którzy nie potrafiliby odczytać prostego wykresu i w sumie to niczego by nie potrafili oprócz picia wódki z innymi staruchami, gdy kasa młodych wartko płynie im do kieszeni.
Nie pogodzę się z tym systemem, że starzy nic nie musieli potrafić, a młodzi muszą się uczyć, edukować całe życie i tyrać na jaśnie Januszowe, opasłe doopsko.
Politycy,
Przepis (Bazujący na przepisie @albramis w tym wpisie, rzućcie i mu plusem):
Składniki bazowe (zgodne z oryginałem)
⚬ 1,5 kg schabu wieprzowego - bez kości
⚬ 1/2 szklanki cukru
⚬ 1/2 szklanki soli + 1 łyżeczka soli peklowej (można bez)
⚬ gaza wyjałowiona 0,5m x 0,5m (lub jak jesteś ze wsi tak jak ja, to pończocha)
⚬ sznurek bawełniany
Przyprawy Przydatne po 4 dniach (Lekko zmodyfikowane)
⚬ 2 łyżki suszonego majeranku
⚬ 1 łyżka słodkiej papryki
⚬ 1 łyżka granulowanego czosnku
⚬ 1 łyżka pieprzu ugniecionego w moździerzu
Dodatkowo (polecam, Krystyna Czubówna):
⚬ 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
⚬ 3 ziarenka jałowca
Wszystkie przyprawy ugniatamy w moździerzu
Przygotowanie
⚬ Mięso myjemy, suszymy o odkrawamy odstające fragmenty
⚬ 1 dzień:
-- Otaczamy cukrem dokładnie z każdej strony i w każdą szparkę
-- Wkładamy pojemnika, a pojemnik do lodówki
⚬ 2 dzień:
-- Wylewamy wodę, która to wyciekła z mięsa i obracamy.
⚬ 3 dzień:
-- Wyciągamy, myjemy dokładnie, wycieramy ręcznikami.
-- Otaczamy solą dokładnie z każdej strony i w każdą szparkę
-- Wkładamy pojemnika, a pojemnik do lodówki
⚬ 4 dzień:
-- Wylewamy wodę, która to wyciekła z mięsa i obracamy.
⚬ 5 dzień:
-- Wyciągamy, myjemy dokładnie, wycieramy ręcznikami.
-- Otaczamy mieszanką przypraw dokładnie z każdej strony i w każdą szparkę
-- Wkładamy pojemnika, a pojemnik do lodówki
⚬ 6 dzień:
-- Obracamy. Na tym etapie nie powinno być wody w pojemniku już.
⚬ 7 dzień:
-- Wyciągamy z pojemnika i wkładamy do pończochy (lub jałowej gazy jak jesteś z miasta)
-- Owijamy sznurkiem dosyć ciasno, aby się mięso ładnie uformowało. Ja korzystałem z poradnika: https://www.youtube.com/watch?v=d_YkVpLTrDs
-- Podwieszamy w suchym i przewiewnym miejscu, w moim przypadku wylądowała nad oknem kuchennym.
⚬ Tak przygotowane mięso suszymy przez 10 - 14 dni. Moja suszyła się 11 dni.
⚬ Wyciągamy i delektujemy się. Mięso dalej trzymamy w lodówce.
Galeria
Suszenie:
https://i.imgur.com/ZxQgA2i.jpg
Wyciągnięte:
https://i.imgur.com/5aOjX2V.jpg
Wygląd z góry:
https://i.imgur.com/uZHgRNa.jpg
Pierwsze krojenie:
https://i.imgur.com/67XDVJv.jpg
Pięknie zbite i sprężyste:
https://i.imgur.com/ZPQqCSJ.jpg
Można uzyskać niemalże przeźroczyste plastry:
https://i.imgur.com/zcBSL9s.jpg
https://i.imgur.com/EILrZ4y.jpg
#schab #gotujzwykopem
@blekhouk: Zrobiłeś? :D
Nie znam się na pleśniach. Ja radzę wywalić to.
I czo teras? No #!$%@? chyba do śmieci?
- mało soli, lub niedokładne rozprowadzenie jej po mięsie
- niedokładne wysuszenie pomiędzy etapami
- nie wisiało w przewiewnym miejscu
Nie mam doświadczenia z tą pleśnią, nie wiem co to jest i nie chcę mieć czyjejś niestrawności na sumieniu. Pleśni jeść na pewno nie można, więc trzeba to grubo odkroić. Czy reszta się nadaje do jedzenia? Nie wiem.