Wpis z mikrobloga

Mirki z #lublin
Ostatnio tutaj pojawiło się kilka ogłoszeń dotyczących poszukiwania pracy, ja też bym chciał poruszyć temat, ale nieco inaczej.

Powiedzcie mi, gdzie można w tym pięknym mieście szukać stałej pracy? Wielkie miasta mają swoje wielkie korpo, do których ściągają ciągle nowych szczurów, trzymając ich często latami. A u nas?
Gdzie może podziać się człowiek chcący zaczepić się na dłużej, chcący zdobyć jakieś doświadczenie i nowe umiejętności?
Pomijam kwestię interesującej mnie branży, bo właśnie mam chęć i czuję potrzebę zmienić zupełnie kierunek swojego zawodowego rozwoju. Pytam ogólnie, może też takie rady przydadzą się komuś w przyszłości

Czy naprawdę jedynym wyjściem jest spakowanie się i szukanie w innych miastach? Bo takiej opcji nawet nie chcę brać pod uwagę
  • 5
@CommanderStrax: Najlepiej szukać w różnych miejscach. Portale typu pracuj.pl mają mnóstwo jakiś pseudoofert, które są bardziej reklamą niż rekrutacją... ale portale typu gazeta praca, infopraca, anonse. Dobrze też przejrzeć te na praca.gov.pl, bo często są to przynajmniej bezpośrednie oferty a nie ogłoszenia wiszące 10 rok....

Jeśli masz już coś upatrzonego, to CV i list motywacyjny dlaczego chcesz u nich pracować i wysyłasz do nich bezpośrednio. Czasem i to może się okazać