Aktywne Wpisy

KrzysiekBee +3
Cześć Mirki,
Mam jedno pytanie. Jestem z dziewczyną 4 lata, dogadujemy się i jest między nami silna więź. Wczoraj jej znajomy ze studiów zaproponował jej pójście z nim na wesele. Zapytała mnie o swoje zdanie, ale dla mnie jest to coś zbyt dziwnego.
#zwiazki #rozowepaski
Mam jedno pytanie. Jestem z dziewczyną 4 lata, dogadujemy się i jest między nami silna więź. Wczoraj jej znajomy ze studiów zaproponował jej pójście z nim na wesele. Zapytała mnie o swoje zdanie, ale dla mnie jest to coś zbyt dziwnego.
#zwiazki #rozowepaski
Czy pozwolić dziewczynie iść na wesele z kumplem?
- Tak 15.4% (392)
- Nie 84.6% (2154)
Kopyto96 +76
20k na bootcamp, żeby zostać programistą w rok, jeszcze od razu na fullstacka, porzucenie pracy, co może pójść nie tak?xD
Jakim cudem jeszcze wszystkie te bootcampowe firmy istnieją?
#heheszki #programista15k #pracbaza #pieniadze #rozwojosobisty #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski
Jakim cudem jeszcze wszystkie te bootcampowe firmy istnieją?
#heheszki #programista15k #pracbaza #pieniadze #rozwojosobisty #logikarozowychpaskow #niebieskiepaski

Ostatnio tutaj pojawiło się kilka ogłoszeń dotyczących poszukiwania pracy, ja też bym chciał poruszyć temat, ale nieco inaczej.
Powiedzcie mi, gdzie można w tym pięknym mieście szukać stałej pracy? Wielkie miasta mają swoje wielkie korpo, do których ściągają ciągle nowych szczurów, trzymając ich często latami. A u nas?
Gdzie może podziać się człowiek chcący zaczepić się na dłużej, chcący zdobyć jakieś doświadczenie i nowe umiejętności?
Pomijam kwestię interesującej mnie branży, bo właśnie mam chęć i czuję potrzebę zmienić zupełnie kierunek swojego zawodowego rozwoju. Pytam ogólnie, może też takie rady przydadzą się komuś w przyszłości
Czy naprawdę jedynym wyjściem jest spakowanie się i szukanie w innych miastach? Bo takiej opcji nawet nie chcę brać pod uwagę
@Krzysu: przeglądając ogłoszenia mam wrażenie, że tutaj żadna firma nawet nie myśli o stabilności zatrudnienia, ale szukają tylko na chwilę i wypad :/
Jeśli masz już coś upatrzonego, to CV i list motywacyjny dlaczego chcesz u nich pracować i wysyłasz do nich bezpośrednio. Czasem i to może się okazać