Wpis z mikrobloga

@Krzemol nie ale sprawdź czy polisa jest opłacona w całości. Jeżeli będziesz potrzebował kalkulacji to mogę Ci policzyć składkę w kilku firmach, jak coś to pisz na priv
  • Odpowiedz
@Krzemol po zakupie auta ubezpieczonego w PZU nie rekalkulujemy składki i można korzystać z polisy na warunkach, jakie otrzymał poprzedni właściciel. Możemy zrobić rekalkulację, jeśli zwrócisz się do nas z prośbą o jej wykonanie.
  • Odpowiedz
Ale juz inni ubezpieczyciele moga zrobic rekalkulacje. Warto dowiedziec sie jaka to ewentualnie kwota po czym zrobic sobie kalkulacje na Mubi - https://mubi.pl/id-WX2GB4 i sprawdzic czy aby korzystniej nie wyjdzie kupic nowe OC. Dodatkowo Mubi zwraca 150 zl na konto po zakupie ubezpieczenia.
  • Odpowiedz
@pulawiak93: Standardowo nie kalkulujemy składki na nowo. Jednak jeśli poprzedni właściciel nie zapłacił za całe ubezpieczenie, obowiązek zapłacenia za polisę od dnia zakupi przechodzi na kupującego.
  • Odpowiedz
@ekspert_PZU: tak, rozmawialem z konsultantem. druga rate bede musial uiscic, ale wedlug stawki na poprzedniego wlasciciela. zapytam jeszcze o jedna rzecz. mozna powiedziec ze w ten sposob odziedziczylem samo gole, OC. jest mozliwosc dokupienia jakiegos assistance do OC ktore przeszlo na mnie? czy moze musialbym brac od nowa ubezpieczenie i wtedy dolaczyc oferte assistance?
  • Odpowiedz
@pulawiak93: w tej sprawie powinieneś pogadać z konsultantem - sprawdzi on, czy do tego OC, co masz możesz dołączyć assistance. Nie wiem, jak długo ono jeszcze będzie obowiązywało i kilku innych rzeczy, dlatego nie będę mógł Ci odpowiedzieć na 100%.
  • Odpowiedz