Wpis z mikrobloga

Mirki, chciałem się trochę pochwalić moim nowym projektem. Zakupiłem za śmieszne pieniądze BMW e36 cabrio w stanie takim jak widać na zdjęciach, do tego z rozdupconym silnikiem, którego wymiana kosztowała mnie 2000zł (za całość dałem 3 xD). Ale no, ciągle sobie tłumaczę że zakupiłem hardtop a samochód gratis. Na plus również instalacja LPG, półskórzane fotele sportsize oraz miękki dach stan idealny.

Plan na już:

1. #!$%@? maski od e46, wstawienie prawidłowej (zakupiona już w kolorze) oraz noska (niestety czarny).
2. Wstawienie lamp ZKV z krzyżami (zakupione), oraz oryginalnych mpakietowych kierunków (już idą).
3. Zmiana kierownicy ze zwykłej trójramiennej na obszytą skórą (mam dwie kierownice, "serducho" oraz trójramienną skórzaną z logo M oraz bicepsami)
4. Ogólnie umyć go, odkurzyć, wypolerować.
5. Serwis instalacji LPG

Plan na za 4 tygodnie:

1. Korek wstydu przełożyć koło wlewu paliwa
2. #!$%@?ć tylny zderzak na oryginalny mpak
3. Wymienić tłumik środkowy i końcowy na oryginalny wyciągnięty z 3.0d e46 (wydech diesla daje zajebisty dźwięk basowy, jednocześnie nie drze japy i wszystko jest ori, a jak ori to wiochy nie ma :D)
4. Dokupić windshota i fajne, duże fele

Plan na za rok:

1. Dokupić boczki skórzane, skórzaną tylną kanapę oraz fotele tzw Vadery oraz obszyć to na jasną, porządną skórę.
2. Zmienić audio
3. Swap silnika na 2.8 (porządny swap, czyli hamulce dyfer sprzęgło wał itp itd)

#motoryzacja #chwalesie #pokazauto
Pobierz P.....n - Mirki, chciałem się trochę pochwalić moim nowym projektem. Zakupiłem za śmi...
źródło: comment_coL0I4MMbvE9LZKMoR28AOptrbf1hl6L.jpg
  • 120
@Helsantonio_Montes: W tamtym roku miałem cabrio, ale golfa. Nigdy nie zamykałem dachu, no chyba że padało.

@Triplesix: @Myszoskocznia: @Kick_Ass: @siea01: a ja za to koledzy zastanawiam się, czy którykolwiek z Was ma chociaż najmniejsze pojęcie o odrestaurowywaniu starego samochodu, budowaniu samochodu czy prowadzenie jakiegokolwiek projektu. Zastanawiam się również, czy którykolwiek z Was orientuje się ile za naprawde dobre auta trzeba dać i najważniejsze, czy macie w ogóle
@Pulton: Ja nie chciałem być wcale złośliwy. Sam ratuje e34 i to była decyzja nierozsądna,Twoją uważam za taką samą. Po zdjęciach prawie każdy element wymaga poprawek to na żywo dopiero musi być padaka xD sama blacharka to będą niezłe koszta.

Swoja drogą ile według Ciebie 328i cabrio w dobrym stanie jest warte,a ile 318?
@Pulton: nie dorabiaj ideologii do #!$%@?. Snucie planów to jedyne na czym się zakończy twoja przygoda z tym gruzem. Ty sobie chyba nie wyobrażasz jaka to jest studnia bez dna, restaurować to sobie możesz BMW 2002 czy coś a nie padlinę z pod remizy,ani to klasyk ani wyróżniające się auto. Tyle ile ja lat na forach motoryzacyjnych siedzę , zawsze na chęciach się kończy. Może się mylę, wtedy odszczekam to z
@siea01: E34 jest o wiele cięższym do odrestaurowania autem z prostej przyczyny. Dostęp do części już nie jest taki fajny jak do e36, są one o wiele droższe a blacha jest o wiele gorsza.

Siedząc w temacie, za dobry stan 328i cabrio zaczynamy od 15k, cena idzie w górę razem z wyposażeniem. Biorę pod uwagę auto zgodne z VIN, co podbija wartość rynkową. Natomiast za stan bardzo dobry (tak jak mojego
@siea01: ach i zapomniałem, do tamtego wyposażenia dopisz jeszcze 4x airbag. A mając na myśli full drewno: konsola, boczki, ręczny, kierownica, pakiet palącego, listwa nad schowkiem (więcej chyba nie było, a jak było- na pewno to ma). Jak kiedyś mi pozwoli to porobie zdjęcia i Wam pokaże.
@Pulton: Z wiele lepszą blachą w e36 to bym się nie zgodził. Dostępność części faktycznie dużo gorsza do e34.
Czyli zapaciłeś 3k za trupa,który w dobrym stanie byłby wart około 5-7k więcej. Doprowadzając go do stanu zgodnego z VIN byś wyszedł na plus? To ile Ty planujesz na blacharkę wydać? Sam będziesz robił?
Trzymam kciuki żebyś za rok zamknął wszystkim gęby tutaj,ale i tak twierdze,że #!$%@? dużo więcej hajsu niż to
@siea01: Stop. Nie licz w ten sposób, że zapłaciłem 3k za trupa. Zapłaciłem 3k za hardtopa. Samochód dostałem w gratisie, więc zakładając że hardtopa sprzedaje już #!$%@? za 2k, i liczę 2k za to co póki co zapłaciłem to mam 3k za samochód, e36 w cabriolecie w stanie słabym, co wciąż jest dobrą opcją bo w stanie słabym coś takiego stoi około 4,5k. Tylko że:

1. Znam kondycje silnika
2. Wszelakie