Wpis z mikrobloga

Mirki, próbuję napisać w C++ program, który będzie automatycznie pobierał dane ze stron internetowych (docelowo ebay). Z którą bym się nie połączył, dostaję błąd 400 - Bad Request Error. Moje zapytanie wygląda tak:
GET / HTTP/1.1\n\n
Co trzeba wysłać, żeby to jakkolwiek działało? Pytanie może głupie, ale jeżeli chodzi o zagadnienia związane z siecią jestem kompletnie zielony ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#programowanie #siecikomputerowe #sieci #cpp
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@6502: Swoją drogą polecam scrapy do takiego rodzaju zabawy, masz sporo wbudowanych rzeczy - od obsługi różnych customizacji requestów, przez różne narzędzia do wyskrobywania danych (selektory css, xpath), sam mechanizm spidera (ogarnianie redirectów, błędów, ograniczenia zakresu, kolejkowanie, rozproszenie na wiele procesów) no i narzędzia do zrzutu danych (csv, json, xml, cokolwiek). No i w ciul pluginów, np do tych rotating proxies wspomnianych wyżej.
  • Odpowiedz
Tak myślałem, że zaraz się znajdzie jakiś mirek, który napisze, że C++ jest fe xD

@6502: nie jest fe, ale to trochę dziwny wybór do robienia takich rzeczy i musisz zapewne wynajdywać sporo kół od nowa.
  • Odpowiedz