Pomóżcie xD Robię pierwszą aplikację w Django z ich oficjalnej strony i mi nie działa :c pierw przepisywałem kod żeby się wiadomo pouczyć, a potem już przeklejałem i nie wiem o co chodzi :( ''' Using the URLconf defined in mojprojekt.urls, Django tried these URL patterns, in this order:
polls/ admin/ The empty path didn't match any of these.
@FishyGuy: Pewnie próbujesz wejść na adres localhost:8000, a nie masz takiego w aplikacji zdefiniowanego. Wypisało Ci, że masz tylko dwa adresy: localhost:8000/poll oraz localhost:8000/admin
@croppz: https://pastebin.com/UR2GNL7G @Romantyczny_widelec: ale kolego ja świetnie rozumiem co mi zwraca błąd. Rozumiem że brakuje mi gdzieś podania tej ścieżki przez co on nie może poszukać, ale dla kogoś kto przepisał pierwszą aplikację to nic nie mówi ;)
path('polls/', include('polls.urls')), zdefiniowało ci prefix dla urli w pliku polls/urls. Jeżeli chcesz mieć index pod adresem 127.0.0.1:8000/ to zrób osobną apkę, nazwij ją na przykład core i zrób coś takiego:
@FishyGuy: najpierw tutorial z dokumentacji, potem po prostu google w miarę jak mi nowe rzeczy były potrzebne. Takiego lamerskiego klona mirko sobie tworzę. ( ͡°͜ʖ͡°)
@FishyGuy: Słaba metoda nauki. Czytaj kod, analizuj, sam sobie tłumacz na głos jak on działa i co się dzieje w danym miejscu, a potem pisz sam, co nie umiesz to zaglądaj i pisz sam. Kopiowanie to żadna nauka.
@Lechu1777: no wiem, przepisywałem a później chciałem analizować @croppz: ej jest kozak xD btw to Twój początek z programowaniem czy przerzucasz się z czegoś na django?
'''
Using the URLconf defined in mojprojekt.urls, Django tried these URL patterns, in this order:
polls/
admin/
The empty path didn't match any of these.
'''
#django #python
localhost:8000, a nie masz takiego w aplikacji zdefiniowanego. Wypisało Ci, że masz tylko dwa adresy:localhost:8000/pollorazlocalhost:8000/adminźródło: comment_p8Jo0kBOK0r9r9T1D6uyod2JXIjga5pJ.jpg
Pobierz@FishyGuy: na pewno gdzieś zdefiniowałeś path('', views.itakdalej)?
1. ogarnij angielski
2. czytaj co mówi błąd
3. jak już nie możesz zrozumieć błędu to użyj google
@Romantyczny_widelec: ale kolego ja świetnie rozumiem co mi zwraca błąd. Rozumiem że brakuje mi gdzieś podania tej ścieżki przez co on nie może poszukać, ale dla kogoś kto przepisał pierwszą aplikację to nic nie mówi ;)
path('polls/', include('polls.urls')),zdefiniowało ci prefix dla urli w pliku polls/urls. Jeżeli chcesz mieć index pod adresem 127.0.0.1:8000/ to zrób osobną apkę, nazwij ją na przykład core i zrób coś takiego:
path('', include('core.urls')),localhost:8000/polls@croppz:
Kurczę, wiedziałem, że jakaś pierdoła :( początki bywają trudne
Dzięki wam za pomoc :)
źródło: comment_OQCqJkCLDQS6IRVbHFnmsw3PkXESxFfc.jpg
Pobierz@croppz: ej jest kozak xD btw to Twój początek z programowaniem czy przerzucasz się z czegoś na django?