Wpis z mikrobloga

Pomóżcie xD Robię pierwszą aplikację w Django z ich oficjalnej strony i mi nie działa :c pierw przepisywałem kod żeby się wiadomo pouczyć, a potem już przeklejałem i nie wiem o co chodzi :(
'''
Using the URLconf defined in mojprojekt.urls, Django tried these URL patterns, in this order:

polls/
admin/
The empty path didn't match any of these.

'''
#django #python
  • 26
@FishyGuy: Zacząłem w wakacje 2016. Komercyjnie półtora roku w VBA (zlecenia), amatorsko od niecałego roku python, ale do teraz to głównie jakiś machine learning, sieci neuronowe i inne takie tematy. Z webdevem miałem jakąś dwutygodniową przygodę kiedyś, ale PHP mnie mocno irytowało i szybko sobie dałem spokój. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz się za django biorę, bo nie chcę do końca życia w VBA robić. ¯\_(ツ)_/¯

@croppz: no tak. kurde jak patrzy się na rynek pracy to tylko programowanie, a powiem że lubię to i muszę tylko początki trochę "przeboleć", później jak już zaczepię i będę w stanie coś tworzyć nawet małego to mam nadzieję będzie lepiej :D to życzę Ci powodzenia :)
@FishyGuy: ciężko powiedzieć, technicznych pytań z tego co pamiętam było mało. Głównie to czym się w vba zajmowałem, co robiłem amatorsko, jakimi technologiami się bawiłem i takie sprawy. Powiedzieli że oddzwonią, ogłoszenie ciągle wisi, zobaczymy. Ale tak szczerze mówiąc to wątpię, ponad miesiąc minął. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A co do SQL, przydaje się. Wczoraj nawet w django mi się przydał, bo ORM nie ogarniał i musiałem