Aktywne Wpisy
Miarki, pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dzwoniła se urodziła więc zostałem ojcem i z tej okazji pije sobie w----y.
toby34 +3
#praca Oplaca się za 2300 eur netto pracować w DE jesli zakwaterowanie oplacone? Praca jako fizol do przyuczenia
Zastanawiam się jak to możliwe, że tyle ludzi w Polsce wierzy w boga katolickiego. Jak pomyślę, że sama za dziecka chodziłam do faceta w sukience by zdawać relację z tego, że nie chodzę do kościoła albo nie gadam przed snem do wyimaginowanego pana w niebie czy tam, że wypowiadam "o boże" to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Modlitwy wgl się nie trzymają kupy, no tak, bo jak w kościele się modlą za ciebie, bo zapłaciłeś za mszę to nagle bóg pomyśli "o, temu to pomogę". Jak ja będę miała wyimaginowanego przyjaciela to powiedzą, że jestem nienormalna, ale jak inni gadają do boga to to już normalne. Tak samo jakieś narzucane zakazy przez kościoł, jedzenie mięsa w piątek to grzech, no kułwa XD Dualistyczna wizja piekła i ziemii, dobra i zła. Poza tym jak można karać kogoś za jego życie. Nasza wolna wola jest iluzją, nasze przekonania, geny, środowisko to wszystko zostało nam narzucone. Jakaś siła wyższa może i jest, ale to co wiara katolicka narzuca to taki absurd, że aż trudno mi uwierzyć jak bardzo mało świadome jest społeczeństwo. #ateizm #bekazkatoli #religia i #gimboateizm bo zaraz ktos sam doda
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
1. Bóg stworzył wszystko.
2. Posłał do ludzi proroków. To co przekazali jest wewnętrznie spójne. Nie jest niezgodne z eksperymentami.
2a. Posłał swojego Syna.
3. Pokazywał znaki, żeby uwierzyli. Na przykład cud słońca w Fatimie widziało 70 tysięcy ludzi, którzy o tym opowiadali innym.
3a. Apostołowie umierali w męczarniach za swoją wiarę. Widzieli Zmartwychwstałego, mówili językami, robili cuda. Gdyby to było oszustwo to chyba by
@AnonimoweMirkoWyznania: Oprócz np tych 194 punktów, gdzie sam Nowy Testament podaje sprzeczne informacje, zwykle w zależności od ewangelii: http://www.skeptically.org/bible/id6.html W to jak bardzo Stary i Nowy Testament sobie zaprzeczają, nie ma nawet co wchodzić
Poproszę o przykłady eksperymentów takich jak natychmiastowe rozmnażanie ryb, powielanie wina czy
@elo490500: no hit XDD wiedziałem że ateiści to przeważnie eksperci od wszystkiego, ale tego się nie spodziewałem XD
@AnonimoweMirkoWyznania: XDDD
Komentarz usunięty przez autora
Jako agnostyk muszę napisać, że tak ze 3/4 contentu katolickiego na wykopie, to jakieś g---o, ale uwaga — takie same 3/4 tego co tutaj wrzucają ateiści, to takie same bezrefleksyjne wysrywy, które można określić januszostwem telogiczno-filozoficznym.
Wiara w to co przekazuje jakakolwiek religia,
Magia, ale Boska :)
Powiem tylko tyle, ze sam nie wierzylem w Boga cale swoje zycie, ale nigdy tez nie plulem i nie wyszydzalem innych z powodu wiary, bo to glupota. Gdy doswiadczylem sam na wlasnej skorze obecnosci Boga w moim zyciu to teraz jestem przekonany, ze istnieje.
@whiteglove: Przepraszam za ścianę tekstu.
Choć przez lata wydaje się, że wiele się zmieniło, to jednak wróćmy do samego początku. Dlaczego ludzie podążali za Św. Piotrem? Czy ich droga do pogłębiania wiary i poznawania Boga musiała się odbywać poprzez słuchanie