Wpis z mikrobloga

Chrześnica moje różowej właśnie ma 1 komunie. Jedyne tematy jakie się przewijają to: co dostane, a co dostanie koleżanka, a czemu nie quad, jaki fryzjer kogo uczesze i za ile, ilu kto będzie miał gości, ile będzie trwała impreza, jakie ozdoby do sukienki itp. Itd. Ani razu nie było mowy o tym że to wydarzenie coś znaczy w sensie duchowym. Z drugiej strony wydaje mi się że KK specjalnie wyznaczył taki wiek na 1 komunię, jak by to był ostatni czas kiedy da się bez oporu wcisnąć ciemnotę.

#katolicyzm #chrzescijanstwo #komunia #komuniaswieta
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@djtartini1 A Jezus odciął się od pogaństwa wiele razy w biblii. Ty chłopie odpowiedz sobie na pytanie w co lub w kogo wierzysz... w jakieś schematy, kadzidełka i chlebki czy w Jezusa Chrystusa i jego nauki. Zaręczam Ci z całą stanowczością, że to są dwie różne sprawy.
  • Odpowiedz
@Brzytwa_Ockhama typie, hierarchia katolicka tak obrzydziła ludziom Boga, I ludzie tak Go przez was nienawidzą, że plusują jakiekolwiek posty krytykujące was. Nawet gdy są pisane przez protestantów. Na szczęście ludzie zaczynają otwierać oczy i pojawia się coraz więcej biblijnych chrześcijan. Nie mogę się doczekać, aż Pan historii i król królów, Jezus Chrystus, zniszczy waszą wszeteczną sekte za to zwiedzenie ludzi. Korzystaj póki możesz, może pojedź sobie do Watykanu na jakąś orgietke
  • Odpowiedz