Wpis z mikrobloga

zastanawia mnie trochę że wykopowi rasiści czasami wstawiają takie posty gdzie naukowo próbują udowodnić, że Murzyni są mniej inteligentni, bo to po prostu biologia, takie mózgi, co poradzisz, no po prostu są głupsi

no ale jak tak pomyśleć nie, to ewolucja wcale nie faworyzuje inteligencji. to tylko jedna z cech. czemu się czuć lepszym jeśli masz tam z dziesięć punktów ajkju więcej, ale no jednak przyznajmy się, nigdy tak szybko nie będziesz biegał
  • 162
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KRISSVector: Czego bym nie mógł? Pani psycholog ja jestem prosty człowiek, do mnie trzeba pisać konkretnie jak do małpy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A to panicz rushton i Ankney nie mogli kilku prac w tym samym roku napisać? I to że jest data - mało, powinna być nazwa pracy i strony.

Kolejne informacje (chyba nie muszę pisać, że numerek obok jakiejś treści
  • Odpowiedz
A to panicz rushton i Ankney nie mogli kilku prac w tym samym roku napisać? I to że jest data - mało, powinna być nazwa pracy i strony.

@ZielonyMurzyn: Widzę, żeś prosty człowiek, bo nie wiesz, jakie są standardy APA, zgodnie z którymi Strelau pisał książkę "W nawiasie okrągłym wpisywane są nazwisko autora oraz rok ukazania się publikacji, numery stron podawane są w przypadku dosłownego cytowania tekstu."
http://www.biblioteka.uksw.edu.pl/pl/node/465

"A to panicz rushton i
  • Odpowiedz
@KRISSVector: Nawet jak ci w prywatnej wiadomości wyślę link, będzie to przestępstwo. Tak ciężko poszukać w wyszukiwarce? Przestań mnie podrywać ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie dodałem nikogo na czarną. Na pewno ktoś wie o jakiej stronie mówię, największa ROSYJSKA z pirackimi książkami, ponad 2 miliony plików - niech ktoś wrzuci link komu nie straszne prawo autorskie.
  • Odpowiedz
ale masa mózgu to nie jedyny wyznacznik, mówiłam już, podawałam literaturę.

@KRISSVector: jakie obiektywne wyznaczniki podawałaś? Weryfikowalne, popierane przez wszystkich ekspertów w tej dziedzinie, a nie subiektywne, zależne od poglądów naukowców?
  • Odpowiedz
popierane przez wszystkich ekspertów w tej dziedzinie

@Nieszkodnik: W tej dziedzinie nie ma chyba takiej opinii, z którą zgadzaliby się wszyscy naukowcy. Tak jak i zupełnie obiektywnych wyznaczników. Ale nadal zgodnie z Rushtonem różnice są minimalne (jeśli chodzi o wielkość mózgu a inteligencję)
  • Odpowiedz
@KRISSVector: Jeżeli pierwsza podasz mi link do jakieś strony z nielegalnymi materiałami, ja ci podam link do strony o której mówiłem. Należy pamiętać, że w Polsce udostępnianie "tworów" objętych prawem autorskim jest przestępstwem, a nie pobieranie (nie dotyczy oprogramowania rzecz jasna). Gdzie się włącza PW? W jakiej zakładce? Dawno nie byłem na wykopie.
  • Odpowiedz
@KRISSVector: Aha, czy ja mam ryzykować kary 20-tu lat w łagrach a wielmożna pani chce mnie do chomika wysłać. Nie o taką Polskę walczyli moi przodkowie. Pisałem - największa rosyjska strona z pirackimi książkami - 1 min na google i byś znalazła link, ponad 2 miliony plików, bezpośrednie linki, OLBRZYMIA liczba ciekawych książek z przeróżnych dziedzin (w tym nowe publikacje) a ty zamiast się wysilić trochę to marudzisz : /
  • Odpowiedz
Aczkolwiek książka popularnonaukowa ma jedynie na celu rozpropagowanie tematu, zainteresowanie nim osoby nie związane z tematem. W pracy magisterskiej raczej niewskazane jest odwoływanie się do takich pozycji.

@KRISSVector: chcesz na podstawie dyskusji na wykopie napisać pracę magisterską? Bo cóż innego znaczy to ostatnie zdanie?
  • Odpowiedz
jeśli masz tam z dziesięć punktów ajkju więcej, ale no jednak przyznajmy się, nigdy tak szybko nie będziesz biegał

@WujaAndzej: Zaraz piszę tweeta do Elona Muska, żeby wypierdzielił ze SpaceX tych wszystkich przemóżdżonych okularników i na ich miejsce zatrudnił szybkobiegaczy. Z pewnością przyspieszy to program kosmiczny i pomoże ludzkości w eksploracji kosmosu.
  • Odpowiedz