Wpis z mikrobloga

@krzysiek944: jak pamiętam z LO to jak babeczka zostawała później to przychodziła na 11-12, jak przyjeżdżała na 8 to była max do 12. No chyba, że brały nadgodziny itp. to więcej, ale wtedy mocniej im się hajsy zgadzały.
Znajomi, których rodzice robili w szkole nie mięli źle, imho ponad średnią żyli na pewno.
Do tego wolne ferie, długie weekendy, całe wakacje.
@371t3: przygotowuja lekcje? Szczerze materiał masz ten sam, wiec de facto tylko raz to robisz, babeczka która była naszym wychowawcą pokazała nam swoje notatki, na których się opierała podczas lekcji, miały ze 30 lat, także ten.
kartkówki i sprawdziany sprawdzasz podczas dojazdu, na przerwach i podczas okienka. Albo gdy inni piszą sprawdzian.
@Lorenzo_von_Matterhorn: Brała nadgodziny? To nie działa tak, że nauczyciel jak chce to bierze nadgodziny, często zdarza się, że musi coś zrobić i siedzi, ale za darmo. Jest czy może bylo, ale zlikwidowaki nie wiem godziny karciane, że przychodzisz na bezpłatne godziny. Uzupełnianie dziennika, kartkowki, wywiadówki, jakieś dyskoteki szkolne itp to też nie jest robione na lekcjach a poza. Plus do tego dochodzi praca z dziećmi, miałem okazję pracować chwilę jako instruktor
@Lorenzo_von_Matterhorn: Nie wykluczam że tak też można, jednak opieram się na swoich obserwacjach (mam kilku nauczycieli w rodzinie i jednego znajomego który uczy). Wszyscy obecnie mówią że nauczycieli brakuje. W technikum gdzie jest profil informatyczny uczy tylko 3! nauczycieli informatyki. Pewna osoba ode mnie z rodziny uczy polskiego w liceum, ale ze względu na brak nauczycieli w gimnazjum teraz i tam uczy.
@Lorenzo_von_Matterhorn: Chyba się nasłuchałeś jedynej słusznej tv, duża część dodatków to widzimisię Pani dyrektor, która zazwyczaj niechętnie daje innym oprócz siebie. A to, że w tv podają ze wszystkimi możliwymi dodatkami których regularnie pewnie prawie nikt nie dostaje to jest inna kwestia. W gówno-korpo na start nie potrafiąc prawie nic można dostać tyle ile zarabia nauczyciel na 'najwyższym' szczeblu swojej kariery. No, ale jak widać wystarcz rzucić tym w tv i
@Lorenzo_von_Matterhorn: gratulacje - dałeś się zrobić jak dziecko propagandzie TV. Sprawdź sobie zarobki nauczycieli na stronie MEN (ale te prawdziwe zarobki, a nie ich wyliczenia z dupy). W TV podają pensję stażysty (pierwszy rok pracy) z wliczeniem dodatku stażowego, który dostaje się od 4 roku pracy także pozdro 600.
@Lorenzo_von_Matterhorn mityczne "zony" kumpli bądź "znajomi" nauczyciele to nie żaden argument. Nowe auta na parkingu tym bardziej. Jesli w szkołach nadal będą takie zarobki to za 15 lat albo nie będzie miał kto uczyć albo będą to same odrzutki uczelniane. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. W Polsce jest dużo wolnych wakatów w szkołach- zawsze możesz się zgłosić.