Aktywne Wpisy

KingaM +79
Byłam na świniobiciu i tęsknie za tym klimatem, jako dzieciak, pamiętam to jeszcze z czasów przedunijnych, kiedy można było na legalu ubić świniaka. Upalny letni dzień na gospodarce. Tucznik został zaklinowany w dwie stare stalowe kraty od klatki dla świniaków i oczywiście kwiczał w niebogłosy, bo czuł, co się święci. Wujo ciapnął mu gardło, a krew łapali do garnka na kaszankę. Potem było oparzanie martwego świniaka i skrobanie. Najdłużej trwało patroszenie i

janek_kombajnista +323
Dzisiejsze śniadanie: Smażona szynka wieprzowa, smażone wątróbki drobiowe, marynowany filet śledziowy, sól.
#sniadanie #sniadaniezwykopem #foodporn #dieta #gotujzwykopem #jedzzwykopem #dziendobry #pdk
#sniadanie #sniadaniezwykopem #foodporn #dieta #gotujzwykopem #jedzzwykopem #dziendobry #pdk
źródło: comment_TSUZGdZxR1inmVlsLuMnf8WpqvFHW6Pr
Pobierz



Magda Gessler od lat przemierza cały kraj zmieniając oblicze polskiej gastronomii. Właścicielka restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny. Kontrowersyjna i bezkompromisowa. Z zabójczą skutecznością wypełnia swoją misję bo wie, że zaufały jej miliony ludzi, a kuchenna rewolucja ogarnęła całą Polskę.
#kuchennerewolucje
@BusinessMoose: Nie powinno, bo tak kiedyś było, co jeden gostek wytknął jako kłamstwo (bodajże była sprawa w sądzie) i od tamtego czasu TVN wywaliło "kilkunastu".