Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Krótko: od rozstania z moją ex minęło 8 miesięcy, przez ten okres czasu zero kontaktu, między czasie na początku roku jedynie 2 razy się spotkaliśmy w osiedlowym sklepie (pracuje 1km od jej domu) i było tylko cześć/cześć mimo, że widziałem, że chyba chciała pogadać, ale ja poszedłem w swoją stronę. Związek rozwaliła ona, bo jest to kobieta po przejściach i na wiele rzeczy przymykałem oko w trosce o jej osobę. Mam jej okulary, jakieś pojemniki i kilka bzdur które do niej należą. Niestety po rozstaniu nie chciała się spotkać, bo chciałem jej to oddać więc spakowałem i rzuciłem w kąt. Dzisiaj sprzątając mieszkanie nadziałem się na tą zdobycz. Spakowałem to do paczki i będę wysyłać jej to paczkomatem z nadzieją, że odbierze. Ogólnie mnie skrzywdziła, ale nie mam do niej już żalu i życzę jej jak najlepiej (mówiłem jej to). Do paczki wrzuciłem kwaśne żelki które zawsze lubiła i które mi się z nią kojarzą (pierwsze spotkanie). Dzisiaj chce to wysłać. Jakbyście zareagowały w takiej sytuacji? Po takim czasie paczka? Ja i tak to wyślę, ale ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat. Życzę udanej niedzieli! :-) #pytanie #pytaniedoeksperta #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
────────
Krótko: od rozstania z moją ex minęło 8 miesięcy, przez ten okres czasu zero kontaktu, między czasie na początku roku jedynie 2 razy się spotkaliśmy w osiedlowym sklepie (pracuje 1km od jej domu) i było tylko cześć/cześć mimo, że widziałem, że chyba chciała pogadać, ale ja poszedłem w swoją stronę. Związek rozwaliła ona, bo jest to kobieta po przejściach i na wiele rzeczy przymykałem oko w trosce o jej osobę. Mam jej okulary, jakieś pojemniki i kilka bzdur które do niej należą. Niestety po rozstaniu nie chciała się spotkać, bo chciałem jej to oddać więc spakowałem i rzuciłem w kąt. Dzisiaj sprzątając mieszkanie nadziałem się na tą zdobycz. Spakowałem to do paczki i będę wysyłać jej to paczkomatem z nadzieją, że odbierze. Ogólnie mnie skrzywdziła, ale nie mam do niej już żalu i życzę jej jak najlepiej (mówiłem jej to). Do paczki wrzuciłem kwaśne żelki które zawsze lubiła i które mi się z nią kojarzą (pierwsze spotkanie). Dzisiaj chce to wysłać. Jakbyście zareagowały w takiej sytuacji? Po takim czasie paczka? Ja i tak to wyślę, ale ciekawi mnie Wasze zdanie na ten temat. Życzę udanej niedzieli! :-) #pytanie #pytaniedoeksperta #zwiazki #rozowepaski #logikarozowychpaskow
────────

Koyana +269
Najpierw puszczają się z kim popadnie, a potem zapisują się na "proces czyszczenia energii segzualnej po poprzednich partnerach". XDDDD
#p0lka #p0lak #heheszki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#p0lka #p0lak #heheszki #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
źródło: 1000016662
Pobierz

A jak u Was wygląda segregacja śmieci? W mojej ocenie podział na mokre i suche oraz dodatkowo papier/plastyk był wystarczający. Teraz dali tyle pojemników, że zajmują nawet miejsca parkingowe, bo nie mieszczą się w wiacie
źródło: comment_bb8gIveeDKcf8i6tEbks3q0Z1tOsGhzC.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
To samo zdanie wyraziło u nas większość osób na zebraniu wspólnoty.
A jeszcze lepsze wyjście -- #!$%@?ć te gminne kubły na surowce, postawić swoje i sprzedawać szkło/plastik/metal i mieć z tego kasę dla wspólnoty.
@sanglier:
źródło: comment_rqnBe95UfCUo1fwzlc9BihW3TpQtveIE.jpg
PobierzI jeszcze raz wrzucę foto, które wrzucałem wcześniej.
Grzecznie i kulturalnie poprosiłbym odbiorcę śmieci i surowców / spółdzielnie / czyktotamgrozi o radę, w jaki sposób mam wyrzucić szklane butelki do stosownego pojemnika.
źródło: comment_p9d8Nrb3jQi5ta4N1ELHQoYyqVJWnRiQ.jpg
Pobierz-plastik metal
-szkło
Ale na osiedlu gdzie pracuje ludzie się dopiero wprowadzają i mają milion kartonów obok śmietnika bo do tego jednego na papier się nic nie mieści, no i tak leży od miesiąca i nie chcą tego zabrać, dzwoniłem do suezu to mówią że następnym razem zabiorą, ale nie zabrali... I
#!$%@?ę, nie sortuję. Sortując wykonuję za nich robotę -- separuję im śmieci i wartościowe surowce.
Logiczne jest, że surowce powinni ode mnie odkupić zamiast naliczać opłatę za ich odbiór --> cena wywozu odpadów powinna spaść.
Tak jak z oddawaniem makulatury do skupu, czy zwrotnych.
A w najlepszym przypadku -- utrzymuje się na poprzednim poziomie, chociaż przy poprzednim wdrażaniu sortowania
a najśmieszniejsze jest to, że ta opłata za wywóz śmieci segregowanych kosztuje 0,44 zł/ m2 lokalu, a niesegregowane 0,88 zł/m2. Czyli jak masz 100m2 mieszkanie to płacisz 88 zł zamiast 44 zł za wywóz śmieci. I rozumiecie #!$%@?, że dla kogoś cały miesiąc