Wpis z mikrobloga

No elo, szukam jakiegoś smartfona flagowca tak 2-2.5k cbl za nowy. Wymagania to bluetooth aptX i wsparcie dla aktualizacji androida przez rozsądny okres (może być jako ROM z XDA, byle oficjalny, a nie gówniany ROM od jakiegoś randomowego Pakalu z Mumbai).
Na razie spoko wydaje się Oneplus 5t i... to tyle? Czy znacie jakieś alternatywy?
A, i czy coś tracę (gwarancja, akcesoria, cena?) kupując poza oficjalną dystrybucją (bo już jej w końcu nie ma)?
Wiem, że będzie Oneplus 6, ale coś widzę, że pewnie >3k cbl i z tym #!$%@? notchem.

#oneplus #oneplus5t #android #smartfon
  • 20
@grajlord Możesz się rozejrzeć za czymś z Android one - tam wsparcie będzie przez długi czas. Ale nie wiem, czy któryś flagowiec (poza Pixelem, który chyba nadal jest abstrakcyjnie drogi) siedzi na one. Ja oneplusa mogę polecić chyba każdego. Chociaż to prawdziwie oficjalne wsparcie też zazwyczaj nie trwa szalenie długo :-)
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Trollunio: a jak przy tym najnowszym a updejcie z baterią? bo widziałem ze nawet @ pirzu się zirytowal na krótsza pracę :P jesteś na oficjalnym sofcie, czy korzystasz z jakiegoś z xda? masz jakies większe zarzuty co do telefonu?
@grajlord Z tego co kojarzę, to Pirzu chyba narzekał na 5t. Wg mnie wszystko jest ok, co prawda czasami muszę doładować, ale tak było też z każdym poprzednim telefonem :-) Zarzuty? Chyba poza nieco wczorajszym wyglądem to nie. No i pewnie mógłby robić lepsze zdjęcia nocą, ale brak ois tego nie ułatwia...
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Trollunio: dzieki. chyba kupię op5t, poczekam jeszcze na premierę op6 żeby ostatecznie porównać, ale pewnie potwierdzi się info o wysokiej cenie. może resellerzy obniżą wtedy nieco cenę piątki, ale to pewnie i tak na wiecej niz 50-100zl nie ma co liczyć. Stabilizacji optycznej faktycznie będzie mi trochę brakować, ale nie będę aż tyle płacił za Pixela. Co do wyglądu, to szczerze mówiąc akurat dizajn op5/op5t mi się podoba.
A jak sprawuje
@grajlord Rocker - masz na myśli suwak do zmiany trybów? Wg mnie fajna sprawa, używam bardzo często, chociaż używam tylko trybów głośny i cichy, tego "nie przeszkadzać" totalnie nie używam.
Mi design też się bardzo podoba, a jeszcze bardziej jakość wykonania. Miałem wcześniej oneplus one i jest jeszcze lepiej niż było. Mam go prawie rok, łącznie w folii/etui był 1 dzień. Wiele razy upadł, nawet wpadł mi totalnie do wody, a wszystko