Wpis z mikrobloga

Hej! Dziś zapraszam do zapoznania się z moim najnowszym przepisem na tradycyjną Hiszpańską Paellę z kurczakiem i krewetkami. Paella w głosowaniach zebrała łącznie około 2 500 głosów i jest chyba jedną z potraw najdłużej wyczekiwanych ;)

Przepis jest stosunkowo szybki więc możecie przygotować ją nawet na dzisiejszy obiad lub kolację ;) To danie jest po prostu niesamowite, więc nie zwlekajcie ;) Paella to jedna z moich ulubionych potraw, ma niesamowity smak i jest bardzo aromatyczna dzięki zastosowanym składnikom oraz szafranowi. Jej przygotowanie jest też stosunkowo szybkie i na tyle proste, że każdy powinien sobie z nim poradzić. Składniki na paellę kupicie w większości polskich marketów, w których czasem dostępne są nawet specjalne patelnie do paelli (kosztują około 30-40 zł - polecam jeśli potrawa wam się spodoba!).

Paella jest trochę jak nasz rosół, przygotowywana na wiele różnych sposobów i jedzona tradycyjnie w ... czwartek! Lubię też inne jej odmiany, ale w Polsce ze względu na trudną dostępność owoców morza (mrożone to zazwyczaj straszny syf - nie polecam) przygotowuje niemal zawsze właśnie tę wersję, którą jest w przepisie. We wrześniu kiedy będę w Hiszpanii przedstawię wam jeszcze inne wersje tego dania ;)

Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu, będzie smakował i urozmaici Waszą kuchnię. Jak co tydzień czekam na zdjęcia waszej pizzy w tagu gotujzwykopem (oznaczajcie mnie ;)!

Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.

Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz udanej majówki ;)!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.

PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
MG78 - Hej! Dziś zapraszam do zapoznania się z moim najnowszym przepisem na tradycyjn...

źródło: comment_UBHEBCawDB1emdWFmO41Fy47F9wfsUrJ.jpg

Pobierz

Czy jadłeś kiedyś paellę?

  • Tak 28.6% (642)
  • Nie, ale spróbuję zrobić! 23.3% (523)
  • Nie 48.1% (1078)

Oddanych głosów: 2243

  • 86
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@elmyn: Ale ty wiesz, że tradycyjna valenciana oprócz królika zawiera też kurczaka i jest go proporcjonalnie dwa razy więcej?
@RedWizard: Pisałem w znalezisku, że to danie mocno różni się od regionu - im bliżej morza tym bardziej popularne wersje marinara.
@Ink_702963: A z czym mają być?
@Dolan: Tylko nie próbuj robić na normalnym, poczekaj do piątku!
  • Odpowiedz
@MG78: Już nic nie mówię. W sumie to dzięki za przepis, myśleliśmy z różową, żeby nagotować w domu. Ale niestety, restauracja obok domu ma to danie w kilku wersjach i na poziomie… Ciężko będzie przebić.
  • Odpowiedz