Aktywne Wpisy
dabi +227
taka sytuacja w szkole syna mojej zony, p------e czasy
#heheszki
#heheszki
uncle_freddie +236
FC Kopenhaga 1 - [2] Jagiellonia Białystok; Churlinov w ostatniej akcji meczu
MIRROR 1: https://streamin.one/v/2ed58fb5
MIRROR 2: https://streambug.org/cv/428400
#mecz #golgif #jagiellonia #ligaeuropy
MIRROR 1: https://streamin.one/v/2ed58fb5
MIRROR 2: https://streambug.org/cv/428400
#mecz #golgif #jagiellonia #ligaeuropy
Przepis jest stosunkowo szybki więc możecie przygotować ją nawet na dzisiejszy obiad lub kolację ;) To danie jest po prostu niesamowite, więc nie zwlekajcie ;) Paella to jedna z moich ulubionych potraw, ma niesamowity smak i jest bardzo aromatyczna dzięki zastosowanym składnikom oraz szafranowi. Jej przygotowanie jest też stosunkowo szybkie i na tyle proste, że każdy powinien sobie z nim poradzić. Składniki na paellę kupicie w większości polskich marketów, w których czasem dostępne są nawet specjalne patelnie do paelli (kosztują około 30-40 zł - polecam jeśli potrawa wam się spodoba!).
Paella jest trochę jak nasz rosół, przygotowywana na wiele różnych sposobów i jedzona tradycyjnie w ... czwartek! Lubię też inne jej odmiany, ale w Polsce ze względu na trudną dostępność owoców morza (mrożone to zazwyczaj straszny syf - nie polecam) przygotowuje niemal zawsze właśnie tę wersję, którą jest w przepisie. We wrześniu kiedy będę w Hiszpanii przedstawię wam jeszcze inne wersje tego dania ;)
Mam nadzieję, że przepis przypadnie Wam do gustu, będzie smakował i urozmaici Waszą kuchnię. Jak co tydzień czekam na zdjęcia waszej pizzy w tagu gotujzwykopem (oznaczajcie mnie ;)!
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia oraz udanej majówki ;)!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
Czy jadłeś kiedyś paellę?
Czyli zapisałeś się na Wołanie do kolejnych znalezisk (nie jednego). W pierwszym wpisie jest wyjaśnione też, że aby się wypisać należy napisać do mnie priv (Ciebie już wypisałem więc nie musisz)
Według mieszkańców walencji z kąd pochodzi to danie, jedyna prawilna paella to taka z królikiem