Wpis z mikrobloga

@xhxhx: a ja odpisuje, tak samo jak zwracam uwagę ludziom, którzy śmiecą na ulicy. Niektórzy przez to mnie nazwą nosaczem... uważam po prostu, że tak trzeba, bo jak nikt nie zwraca uwagi, to przecież nic się nie dzieje, c'nie.
  • Odpowiedz
@xhxhx: mnie już nie chodzi o szacunek, bo w sumie co mi zależy, tylko o edukację. Uważam, że w dzisiejszym społeczeństwie za mało normalnych ludzi mówi, że im się coś nie podoba i przez to do głosu dochodzą tylko ci, co nie mają oporów przed darciem ryja. Więc szanować to trzeba feministki, gejów, czarnych, a zwykłego człowieka na ulicy to można potraktować gorzej jak śmiecia, bo taki zwykły człowiek zazwyczaj nic
  • Odpowiedz
Widełek nie podają, bo sami ich nie znają.

@Maltanczyk:
Serio wierzysz w takie banialuki, kiedy koszt zatrudnienia programisty może oscylować między 2, a 25 tysięcy?
  • Odpowiedz
@Maltanczyk: a jaka korzyść ma pracownik z uderzenia bezpośrednio do firmy? Żadna. Wiec ryzyko ze to zrobi jest znikome. Po co Zamiast odpisywac na super ofertę pracy, która otrzymał miałby wchodzić na stronę firmy, szukać ofert, kontaktu do działu HR i się zgłaszać, gdzie tu już ma realna osobę z która nawiązał kontakt? To się nie trzyma kupy.
  • Odpowiedz
@leesiuu: jestem starszy od przeciętnej sraki która do mnie pisze o 12 lat. Mnie rodzice jednak nauczyli kultury do starszych i nie wyobrażam sobie, że do kogokolwiek starszego od siebie mówię "ty".

@Brother_of_Steel: ale ta kultura i szacunek to tylko do starszych? A młodsze to „sraki”?
  • Odpowiedz
@ladyoutwalking: umówmy się, pisałem zresztą o tym, że tutaj nie jestem kulturalny, klnę, obrażam, wyrażam dosadnie swoje zdanie. Tak samo tutaj nie reaguje na to tykanie i inne tam takie, bo jest to portal z natury rzeczy który należy traktować z przymrużeniem oka.
No ale jak ktoś się na siłę chcę przywalić, to sobie temat zawsze znajdzie, tylko co to ma udowadniać, skoro nie mam pretensji, że mnie się tu obraża
  • Odpowiedz
@Brother_of_Steel: nie no, ja rozumiem, że są miejsca, gdzie zwracasz się do kogoś na „Pan/Pani” i są miejsca, gdzie zwracasz się do kogoś na „Ty”. Ubodło mnie tylko, że tak pisałeś o szacunku do starszych, z czym się zgadzam, jednocześnie w tej wypowiedzi nazywając kogoś młodszego „sraką”, tylko dlatego, że jest młodszy i to akurat uważam, za nie fair.
  • Odpowiedz
@ladyoutwalking: nazwałem te paniusie "srakami" nie dlatego że są młodsze, ale że mają coś w podobie w głowie, a to jest zasadnicza różnica. Nie mam problemu z tym, że ktoś jest młodszy i że może być mądrzejszy, bardziej doświadczony w pewnych kwestiach ode mnie. Głupota. Tego nie trawię.
  • Odpowiedz
Wy nie rozumiecie, że rekruterzy piszą o anonimowości, bo boją się, że uderzycie do firmy bezpośrednio i nie będą mieli z was prowizji?

@Maltanczyk: Czyli ja swój czas (a tym samym pieniądze) mogę marnować bo jakaś bździągwa boi się że dla zerowego zysku ominę jej super poważną rekrutację?
  • Odpowiedz
Wy nie rozumiecie, że rekruterzy piszą o anonimowości, bo boją się, że uderzycie do firmy bezpośrednio i nie będą mieli z was prowizji? Widełek nie podają, bo sami ich nie znają. Jesteście tylko produktem, jak u agentów nieruchomości.

@Maltanczyk: Ostatnio gadałem z normalnymi rekruterami, gdzie nazwa firmy padała.
  • Odpowiedz