Aktywne Wpisy
paczelok +844
MokrySuchar +61
Jest jakiś chętny reprezentant tagu #famemma wystąpić na Bitej Śmietance?
Oferujemy mysteryboxa i koszulkę (+koszty transportu).
Oferujemy mysteryboxa i koszulkę (+koszty transportu).
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Tłumaczenie:
Kończymy zbieranie danych w naszym badaniu na temat objętości 1 serii vs 3 serie vs 5 serii (zgaduję, że chodzi o ilość najcięższych serii roboczych do upadku [bo tak z reguły się to bada] na jednym treningu). Oto spostrzeżenie: Wbrew temu, w co wydaje się wierzyć wiele osób, wielu, jeśli nie większość osób trenujących oporowo (czyli siłowo), może z łatwością tolerować (regenerować się z treningu z...) dużą objętość treningową na treningach z bardzo wysokim poziomem wysiłku w dość krótkim czasie. Grupa z największa objętością wykonywała 35 serii głównie ćwiczeń złożonych na treningu (105 serii/tydzień) przez 3 dni w tygodniu (nie pod rząd), gdzie każda seria była wykonywana do upadku mięśniowego w całkowicie nadzorowanym środowisku. Podsumowujące wywiady oraz dane zebrane z wyników badanych nie sugeruje, aby badani byli w jakikolwiek sposób przetrenowani po 8 tygodniach treningu.
Oryginał: https://www.facebook.com/brad.schoenfeld.cscs/posts/10215377667815954
Chętnie zobaczę całą rozpiskę, jakie ćwiczenia zostały użyte, jednak jeśli nawet nie były to przysiady, a leg press, który jest bardzo często wykorzystywany w takich badaniach to i tak jest bardzo ciekawe. Czy przetrenowanie to nocebo? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#uraktrenuje <--- mój tag
#silownia #mikrokoksy #mirkokoksy #trojboj
Jakbyś miał dokładne info/publikację, to chętnie zobaczę :)
Myślę, że osoby średnio-zaawansowane i zaawansowane czułyby się jeszcze gorzej psychicznie, ciężary mieliby dużo większe niż pusty gryf u zupełnie początkującego. Ale masz rację, natomiast wszystko podobno było realizowane w
@urak666: Taka ciekawostka z dwuboju, przy bulgarian method to właśnie przez psychiczne wycieńczenie odpadała większość osób, nie była w stanie dalej kontynuować treningów.
Ogólnie temat jest bardzo ciekawy, jednak takie badanie mnie nie interesuje, może być jedynie ciekawostką i nic po za tym.
A sam stan przetrenowania
Niech spróbuje powtórzyć badanie na osobach z min 10 letnim stażem i jakimiś konkretnymi wynikami. Robienie kilku ćwiczeń przez 8 tygodni u osób nawet średniozaawansowanych to trochę za krótki okres żeby czuć coś więcej niż zmęczenie treningiem.( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zależnie od definicji, ale zakładanie że przetrenowanie nie istnieje to zaprzeczenie kilkudziesięciu lat pracy tęgich łbów od programowania treningowego i doświadczeniu trenerów i zawodników.
Ja na to patrzę inaczej - to, że możemy wytrzymać taki trening nie znaczy, że będzie on optymalny i 99% stresu, które generuje taki trening (te 35
Opierałem się na tym co tu napisaliście. W takim razie czekam niecierpliwie na całość (dalej z dość sceptycznym nastawieniem.) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dlatego napisałem
A co do tego
Cieszę się że ktoś ma podobny pogląd na te sprawy :) Bo właśnie doświadczenie trenerów i zawodników
Najlepsze badanie to 40 złotych medali, 9 mistrzów IPF i kilkadziesiąt lat doświadczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
https://www.wykop.pl/wpis/30405127/pokazforme-troche-osob-ciekawilo-jak-wyglada-sylwe/
Wyniki obecnie są/byłyby wyższe, niestety ostra choroba mnie złapała w tydzień maksów, co mnie naprawdę zirytowało bo byłem pewien wyniku 210-215 w BP. Siad/MC mam zdecydowanie na niższym poziomie zaawansowania niż wyciski, bo lower body robię właściwie ~2lata dopiero, w linku powyżej wszystko opisywałem.
Ćwiczę Westside method już ~rok, kiedyś
Strict ohp 130 o Panie (ʘ‿ʘ) mój maks w podrzucie. Wyciski faktycznie kosmos. Ładnie, no i kawał z Ciebie chłopa. Ogólnie to chyba mamy podobne podejście do tego sportu, też trzymam się dalej od ciemnej strony mocy a podejście do samego treningu podobne ( ͡º ͜ʖ͡º)
To prawda, plany od Sheiko są nużące. Pewną alternatywą wydaje mi się być SF ale
@bdm_bq: No bycie naturalem to naprawdę rzadkość w tym sporcie :) Sam dopingu jednak nie skreślam ani nie wykluczam, ale jeszcze nie czas na niego jak dla mnie.
Do Westside trzeba też mieć pewien charakter, po prostu nie wszyscy są mentalnie w stanie wytrzymać ciągłą presje na rekord i robienie 1rep maxów. Napisz jak będziesz zainteresowany Westside podeślę ci linki, stronki,z którymi warto
@IntruderXXL: