Wpis z mikrobloga

#kryptowaluty #pomoc #matematyka #pytanie #bitcoin

Mirosławy jak to w końcu się liczy bo już ogólnie to poważnie głupieje. Mamy dwie najważniejsze waluty ethereum i btc od kilku dni BTC sobie rośnie i ethereum tez sobie rośnie. Mamy wzrosty zarówno w cenach btc eth jak dolarowych... No fajnie wszyscy się cieszymy i jest git.

Jednak mam problem już od około 6 miesięcy albo i więcej ,ze nie umiem tego przeliczyć liczyć aby było korzystnie. Zawsze przeliczałem wszystko w BTC i to była najlepsza opcja. Teraz od tygodnia zacząłem grac na parze Ethereum i o co chodzi?
Już tłumaczę.

Kupiłem cojna zapłaciłem za niego w ethereum w i etherum spadł powiedzmy 7% ale w btc urósł 14% to jak wyliczyć mój realny zysk ? jest jakieś może narzędzie co konwertuje jakoś przelicza. Czy najlepiej grać na tethery czy jak to w końcu robić bo nie ogarniam tego.
Pobierz a-lexis - #kryptowaluty #pomoc #matematyka #pytanie #bitcoin

Mirosławy jak to w ko...
źródło: comment_z6Jnkh733uIpkpX3lT2hTTvcHLAfBklI.jpg
  • 23
@drakkar: czyli tak w ziemniakach trochę ciężko :P a chce osognać jak najlepsze zabezpieczenie bo wiadomo ze teraz rośnie rośnie ale przyjdzie moment ze będzie spadać chodzi mi o to ze chce osiągnąć najbezpieczniejszy element zabezpieczenia i kumulowania kapitału. mozę jest jakaś aplikacja ,ze sie wpisuje cene eth i btc i liczy co lepiej ? tak jakby konwertowanie
@a-lexis polecam apke na telefon i desktopa 'Delta' na podstawie wpisywanych trade'ow lub (w wersji płatnej 35 pln / msc) podpietych giełd (readonly api key) automatycznie przelicza całe twoje portfolio na USD i BTC, pokazuje też ile w BTC i USD w danym dniu masz profitu + parę innych bajerów.
@rosiv: no własnie mam te apke i tak jak mówię według apki eth/wan byłem 7% w plecy a według pozycji btc/wan byłem do przodu 15% i teraz pytanie ile w końcu byłem na plusie ? bo w dolarach byłem na plusie i w btc byłem na plusie jak teraz przeliczyć cenę za którą kupiłem w Ethereum na BTC. zagmatwane to jest ale nie wiem jak to w końcu liczyć.
@cyberpunkbtc: czyli generalnie zawsze jest przeliczana cena na dolary czy jak. kurde niechce się kompromitować ale nie rozumiem tego. czyli co powinienem zamienić na btc i wtedy jak BTC spadnie na kursie btc/ethereum aby mieć więcej ethereum i zakupić ethereum ?
@a-lexis: Słuchaj, jak masz tego WANA to nie ważne w czym go wyceniasz. Jego kurs jakoś się zmienia, ale kurs ETH i BTC w tym czasie też się zmienia na różne sposoby. Jak chcesz sprzedać tego WANa to w jakimś momencie dostaniesz za niego ileś BTC lub ileś ETH. Jak zamieniasz na któreś z nich to od tego momentu masz już inną monetę i wszystko zależy jak jej kurs się juz