Wpis z mikrobloga

@MysGG: @emjot86: Ja p------ę to idiotyczny argument z tym że ktoś kupuje tokeny aby mieć power którym głosuje na wpisy i sumarycznie znów powstaje z tego ten sam token tylko u innej osoby która go będzie też chcaiłą sprzedać.

Bronicie tego w zaślepieniu i powtarzacie że projekt z zastosowaniem. Przecież ja nie mówię że nie. Przeciwnie, uważam że to zajebista koncepcja i bardzo bym chciał żeby sie utrzymała
  • Odpowiedz
Sieć nie używa bitcoina żeby go nie zaspamować treściami. Bitcoin nie jest jeszcze gotowy na przechowywanie takiego ogromu informacji jakie przechowuje sieć Steem

@MysGG: Nikt nie mówi o unmieszczaniu tresci w blockchsinie bo to bez sensu

Plusowanie postów, pisanie wpisów i komentarzy na sieci Bitcoina z zerowymi opłatami? W tym momencie
  • Odpowiedz
@pawlo74: Ja lubię pisać, więc czemu nie mam tego robić i jednocześnie nie ssać z tego systemu póki można? Ale to fantazja jakaś, wiem że to nie ma prawa tak nadal istnieć. Niech sobie grube robią co chcą, niech sobie będzie ta inflacja... Trudno, lepiej cokolwiek mieć z wpisów niż nic jak na mirko czy gdzie indziej. I tam przynajmniej nie ma chamstwa, trolli ani tępych gimb jak tutaj. Tylko
  • Odpowiedz
@emjot86: piramida skazana na upadek. mega inflacja, mega dużo wypłat tworzonych tokenów z d--y.

@cyberpunkbtc: albo nie ogarniam Twojej ironii, albo jesteś hipokrytą. Hm?

bardziej ze coraz więcej użytkowników i coraz większa
  • Odpowiedz
jednocześnie nie ssać z tego systemu póki można?

@cyberpunkbtc: wysysasz kasę z głupich spekulantów i inwestorów a dajesz więcej pary grubasowi to nie ma sensu i nie zgadza się z moim poczuciem moralności, różnimy się w tym. Wolny świat rób co chcesz ale ja w scamie nie będę brał udziału tak samo jak nie będę więcej handlował altami bo gdzieś zawsze jest głupi, który zostanie z niczym ja nie chcę
  • Odpowiedz
@pawlo74: cały wykop doszedł już do porozumienia w tym, że moralności nie masz. Zamiast tutaj gadać, możesz iść porozmawiać na privie z amelkiem w jakie szity inwestować...
  • Odpowiedz
@noisy: pomyśl o karierze polityka zarobiłeś już na scamach wystarczająco. Założę się, że jesteś jednym z grubszych tam i masz dużą siłę głosu. Ta się składa, że ja nienawidzę polityków i dlatego jestem anarchistą a Ty nadal żyjesz w iluzji. Szukaj głupich gdzie indziej populisto.
  • Odpowiedz
Im więcej ktoś wysysa i zarabia z tego projektu tym bardziej powinno mu zależeć na tym żeby to mogło przetrwać.

@noisy: o to sorry :) ogolnie nie wiem czemu macie napinke :)
  • Odpowiedz
@emjot86: Steem to jest fiat w świecie bankstera i polityka @noisy: dlatego nigdy nikt mnie tam nie zobaczy. To jest scamer gdyby nim nie był pracowałby dla bitcoina a nie mu szkodził. Znaleźli sposób na drukowanie pieniądzy w krypto i to robią.
  • Odpowiedz
@pawlo74: Sieć nie używa bitcoina żeby go nie zaspamować treściami. Bitcoin nie jest jeszcze gotowy na przechowywanie takiego ogromu informacji jakie przechowuje sieć Steem. Plusowanie postów, pisanie wpisów i komentarzy na sieci Bitcoina z zerowymi opłatami? W tym momencie niewykonalne.

Traktuj Steema jako sidechain Bitcoina. Może w przyszłości jakoś się połączą.

@MysGG: Tylko wytłumacz mi skąd codziennie będą się czarowały na kontach ludzi darmowe bitcoiny które przekażą innym za pomocą głosu na wpis? Youtube na blockchainie to taki idiotyzm że chyba rekordowo szybko jak w żadnym innym projekcie wiedziałem że to nierealne. Dosłownie sekundę po usłyszeniu że coś takiego ma istnieć. K---a, chłopie idea jest genialna, nie mówię że nie, każdy by chciał youtube bez cenzury ale to najgorszy kontent jaki można wymyślić do stawiania na blockchainie.

37% ruchu internetowego
  • Odpowiedz
@pawlo74: Od samego początku, gdy tylko zacząłem interesować się Steem, nigdy nie namawiałem nikogo na kupno żadnych tokenów. To natomiast do czego zachęcałem, to do pisania na Steem a nie na wykopie. Zachęcałem do pracy (ale ze mnie zły człowiek.. który namawia ludzi do pracy - będę się za to w piekle smażył).

Świetnym przykładem jest tutaj mys, który nigdy nie kupił żadnego STEEM czy SBD a z całą pewnością można powiedzieć, że jego obecność na Steem, jest dla niego dużo bardziej opłacalna niż jego obecność na wykop:
  • Odpowiedz
@noisy: a właśnie, że nic mi nie zrobisz polityku ( ͡° ͜ʖ ͡°) Myślisz, że jak zasypiesz mnie ścianą tekstu to wystarczy? Nie nie wystarczy. Nie tu. Białe jest czarne a czarne jest białe.
  • Odpowiedz
@noisy: jesteś kłamliwym politykiem a z takimi nie da się rozmawiać, jesteś banksterem bez moralności drukujesz pieniądze, dla mnie jesteś SCAMEREM. Jaki sens ma jakakolwiek rozmowa z takimi ludźmi? Rynek Cię zweryfikuje, ja nie muszę, już z BitsharesX rynek udowodnił, że ja miałem rację to samo będzie z innymi Twoimi scamami jak Steem czy EOS. Nie wierzę abyś był tak głupi i wierzył w te projekty dlatego uważam Cię już
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc: albo nie ogarniam Twojej ironii, albo jesteś hipokrytą. Hm?

Jeżeli masz na myśli BTC to polecam mój haotyczny wpis tłumaczący czym są wszelkie waluty i dlaczego btc ma sens, bo ma służyć jako kolejny nośnik wartości który istnieje tak jak każda waluta i złoto czy inny środek płatniczy - tylko w celu ułatwienia wymiany produktów i usług.

Naprawdę polecam przeczytać, bo mnie załamało że tu na mirko prawie nikt nie ogarnia czym jest pieniądz i jaką pełni funkcję:
Omiń pierwszą część która jest o tym skąd się bierze wartość coinów i że nie jest poparta żadnym pieniądzem, w drugiej części jest to o
  • Odpowiedz
@noisy: Nie traktuj mnie jakbym atakował steem i był jego przeciwnikiem, wręcz przeciwnie, chcę żeby ten projekt przetrwał i go popieram, dalego to robię , bo mi na nim zależy. Ty również powinieneś działać w tym kierunku tym bardziej że masz jakiś wpływ na tą platformę...
Nie rozumiem, dlaczego wy którym najbardziej powinno zależeć na steemie nie robicie nic żeby to ratować tylko udajecie że nie ma problemu...
  • Odpowiedz
Steem dolary są tokenami które są nic nie warte i jedyne co mogą z nimi użytkownicy zrobić to chcieć zamienić na prawdziwe waluty. Dodatkowo steem dolary to dodruk w nieskończoność.

@cyberpunkbtc: (,)

Przeczytaj może jakiś whitepaper, zanim zaczniesz takie głupie rzeczy pisać.
  • Odpowiedz
@cyberpunkbtc:

Nie traktuj mnie jakbym atakował steem i

Problem w tym, że Ty nie atakujesz Steema, tylko swoje mylne wyobrażenie o tym czym Steem jest i jak
  • Odpowiedz