Wpis z mikrobloga

@emjot86: piramida skazana na upadek. mega inflacja, mega dużo wypłat tworzonych tokenów z dupy. Pomysł dobry, fajnie że twórca kontentu zarabia a nie właściciel strony, tyle że właściciel strony zarabia z zewnętrznego źródła na reklamach itp. a tu tworzymy coin z dupy, wypłacamy ich masy użytkownikom a oni je zamieniają na inne krypto i na fiaty. Mogą jeszcze te coiny sprzedawać tylko i wyłącznie dzięki temu że spekulanci handlują i oni
Żeby to przetrwało to musi zacząć czerpać realne zyski, np też poprzez reklamy. Inaczej to absurd ekonomiczny i padnie szybciej niż myślisz.

@cyberpunkbtc: dokładnie to samo powiedziałem na początku @noisy ale do niego nic nie dociera to fanatyk wszystkiego w co wejdzie, najpierw wszedł w BitsharesX, tłumaczyłem mu dlaczego DPOS to kopia sejmu i dlaczego padnie, on naganiał aż padło, później wszedł w Steem, stał się fanatykiem steema i naganiał tutaj,
@cyberpunkbtc: inflacja wynosi 9.5% i z każdym rokiem będzie spadać. Ekosystem steem działa już 2 lata i co chwile powstają nowe inicjatywy na nim oparte (d.tube, dlive.io, utopian.io). To że teraz nie zysku np. z reklam nie oznacza, że ich nie będzie. Zobaczymy za rok, dwa, trzy :)
@emjot86: Ale zrozum że to musi mieć jakieś źródła dochodu. Te steem dolary można sprzedać tylko spekulantom, oni nie będą ich kupowali w nieskończoność...
Tu nie ma nawet nad czym dyskutować, źródła dochodu nie może to przetrwać. Komu będziesz sprzedawał te steem dolary? Kto i po co będzie chciał je od ciebie kupić?
Przecież to oczywiste
@emjot86: to oligarchia tam grubasy rządzą i robią co chcą, sorki szkoda, że tego nie widzisz a może udajesz nie wiem. Tam jest cenzura gorsza niż na Youtube naprawdę jeżeli tak miałby wyglądać świat to ja chcę wracać spowrotem do fiata. Nie można rozmawiać na temat Steema z nikim kto jest emocjonalnie związany z tą platformą. Naprawdę nie chciałem pisać nic złego na temat Steema ale nie da się. Zresztą ja
Komu będziesz sprzedawał te steem dolary? Kto i po co będzie chciał je od ciebie kupić?

@cyberpunkbtc: narazie jeszcze głupich spekulantów nie brakuje no i gruby kupuje bo potrzebuje więcej władzy, zjadają sami siebie. To dąży do dyktatury aż do momentu kiedy plebsior zacznie zauważać co się dzieje i uciekać w panice :)
@cyberpunkbtc: @pawlo74: ja się podpisze pod steemem, jedyny użyteczny blockchain poza bitcoinem.
Są ludzie którzy skupują steemy żeby podbić swój steem power. Większy steem power = większa widoczność w sieci (np. Jako przyszły reklamodawca) ale tez większa moc oddziaływania na innych i większa siła decyzyjna dalszego rozwoju blockchaina.
Coraz więcej blogów przenosi się na steem i powstają nowe projekty oparte o te sieć.
@emjot86: @MysGG: chłopaki znamy się już trochę i szanuję Was i Wasze zdanie ale wytłumaczcie mi dlaczego jest tam token Steem jeżeli nie po to aby gruby robił na Was kasę?! Gdyby to było legitne używałoby prawdziwego ogólnie uznanego pieniądza jakim jest bitcoin. Nie używa bitcoina bo bitcoina nie można drukować a Steem tak. Rozumiecie?
@pawlo74: Nie patrz na to przez pryzmat krypto. Każdy serwis ma właścicieli i jest całkowicie kontrolowany, popatrz na wykop jaka tu cenzura i naginanie zasad. Nieporównywalnie ze steem
Ja uważam że spoko to jest ale bez źródła dochdu to nie ma prawa przetrwać i tyle. Ludziom nie będą się czarowały miliony $ z niczego bez przerwy. W końcu ktoś od tych użytkowników to kupuje i tylko tak realizują zyski z tego.
Ja też bym chciał żeby steem przetrwał, lubię tworzyć kontent o krypto, więc czemu nie mogę z tego mieć korzyści ja zamiast takiego Biauka?

@cyberpunkbtc: może kiedyś zrezygnują ze steema i drukowania a zaczną używać bitcoina wtedy wszyscy się tam przeniesiemy, ja też mam tam konto bardzo długo ale nie będę ani tam pisał ani promował bo nie chcę nabijać kabzy grubemu.
Gdyby to było legitne używałoby prawdziwego ogólnie uznanego pieniądza jakim jest bitcoin. Nie używa bitcoina bo bitcoina nie można drukować a Steem tak

@pawlo74: Sieć nie używa bitcoina żeby go nie zaspamować treściami. Bitcoin nie jest jeszcze gotowy na przechowywanie takiego ogromu informacji jakie przechowuje sieć Steem. Plusowanie postów, pisanie wpisów i komentarzy na sieci Bitcoina z zerowymi opłatami? W tym momencie niewykonalne.
Traktuj Steema jako sidechain Bitcoina. Może w przyszłości