Wpis z mikrobloga

Mam pytanie do użytkowników Samsungów S8/S8+. Jak tam ekran u Was się trzyma? Myślę nad zakupem tego telefonu, ale opinie na temat wypalania nie są zachęcające. Temat o wypalaniu na forum android ma 50 podstron już (przy S7 praktycznie nie było tematu). Na YT to samo, po pół roku ekrany zajechane. Ja rozumiem mechanizm działania amoledów i to, że każdy się wypali prędzej czy później, ale w takim S7 nie było np wypalonej klawiatury po pół roku. Rozumiem też, że część osób użytkuje nieumiejętnie (zostawia odpalona klawiaturę, ogląda YT w pionie). Mimo wszystko jest spory odsetek osób, które użytkują normalnie, a i tak belka zaraz odbita z klawiaturą.
Myślę nad tym telefonem, ale ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ewentualnie coś innego do 2 tys. (może być lekko używane)? Mam obecnie G6 i wkurza mnie jedynie brak aktualizacji (tkwi na Androidzie 7.0, który ma wewnętrzny battery drain). Tak to telefon super.
#telefony #samsung #android
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FHA96: jak Xiaomi da telefon z aparatem na poziomie G6 co najmniej i z ekranem o takich czerniach jak w LG to pomyślę. MIUI nie lubię strasznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pepkodziobak: przekładają co miesiąc..

Najgorsze jest to, że nie ma jakiegoś w miarę wyrównanego telefonu, bez większych wad.
  • Odpowiedz
@brylek: Mam od sierpnia zeszłego roku, dużo używam i nie ma żadnego wypalania. Mam też wrażenie, że nie wszystko widać przez ten zawinięty ekran - coś tam się ukrywa po bokach. Jego wytrzymałość pozostawia wiele do życzenia - to najbardziej kruchy telefon jaki miałem w życiu. Po wypadnięciu z kieszeni na parkiet z wysokości fotela (wyśliznął się) pojawiło się pęknięcie przez cały ekran. Ogólnie wypadł mi kilka razy na podłogę
  • Odpowiedz
@robert_rent: czyli to prawda, że taki kruchy ( ͡° ʖ̯ ͡°) OnePlusa odradzają, Samsungi same zaokrąglone, zostaje tylko LG i HTC. Huawei dopiero w tym roku wydał coś godnego uwagi.
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@brylek: Mam S8 od lipca. Na mocno rozjaśnionym ekranie na odpowiednim tle da się dostrzec delikatne zarysy paska nawigacyjnego i powiadomień. W normalnych warunkach niedostrzegalne, żadnych śladów klawiatury, ekran wygląda dobrze. Co do wytrzymałości to nigdy mi nie upadł więc wszystko wygląda OK, ale raczej nie upuszczalbym go. Zaokrąglenie mi nie przeszkadza.
  • Odpowiedz