Wpis z mikrobloga

Witam,
Mirki, mireczki, potrzebuje małej pomocy, gdzie sytuacja wygląda tak:

Zamierzam z #rozowypasek jechać na urlop, około 600km. Jako, że ja jeżdżę na #rowery w porównaniu do niej około 10 razy więcej, chciałem zabrać swoje rowery ( #mtb - Dema Auron 5.0, oraz #szosa Giant Defy 2, zmieściły by się do bagażnika bez problemu po złożeniu kanapy jest jeszcze miejsce na bagaże, wczoraj sprawdzałem). Problem pojawił się gdy #rozowy widziała co ja kombinuje przy aucie i wpadła na pomysł że ona chce swój rower też zabrać. Mówię jej że nie ma bata bo się już nie zmieścimy, chyba że jej bagaże bądź #rower nadajemy pocztą czy coś. Zaraz był foch, tupnięcie. Tam gdzie jedziemy rowerów jest w ciul i jest możliwość pożyczenia, ale nie i ch... ona chce swój. Problem muszę jakoś rozwiązać.
Auto to Seat Toledo II (Sedan) - potrzebował bym do niego kupić bagażnik na 3 rowery (waga rowerów około 35kg), z tym auto nie ma Haka, i pozostają 2 opcje albo na tylną klapę (choć nie widziałem nic do sedanów choć producenci wskazują na kompatybilność) a nawet jeżeli by coś było to pozostaje kwestia świateł bo seat ma je ulokowane ciulato i rowery będą je zasłaniać, bądź dach. Oczywiście opcja jak najbardziej utrzymująca stosunek jakość/cena. Czy ktoś mógł by coś polecić? W ostateczności jeżeli cenowo będzie lepiej jak pozostałe 2 opcje mogę zamontować hak. W najlepszym wypadku pozostaje jechać sam na urlop (°° . #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Tył auta wygląda jak na zdjęciu
munitalp - Witam,
Mirki, mireczki, potrzebuje małej pomocy, gdzie sytuacja wygląda t...

źródło: comment_D3ZIoSUEEBfgZSGltCDq0i8E0X22D2B9.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@munitalp: musisz brać dwa rowery dla siebie? XD
weź jeden to się różowa zmieści, ewentualnie skoro da się wypożyczyć rowery na miejscu to pójdź na kompromis i tam sobie wezmiecie
To ma być urlop a nie Tour de France, może sobie odpuść?
  • Odpowiedz
@SpalonyHeretyk: Opcja prawie ostateczna. Wolał bym aby zadowoleni byli by wszyscy.
@emilkos8: Z nią jeżdżę głównie po lasach, dlatego mtb. Trasy około 10km. Ogólnie sam jeżdżę więcej bo nie zawsze jej się chce. Szosa po to aby zwiedzić okolice i walnąć z kuzynem pierwszą Setkę...
  • Odpowiedz
Zamierzam z #rozowypasek jechać na urlop, około 600km

Z nią jeżdżę głównie po lasach, dlatego mtb. Trasy około 10km. Ogólnie sam jeżdżę więcej bo nie zawsze jej się chce. Szosa po to aby zwiedzić okolice i walnąć z kuzynem pierwszą Setkę...

@munitalp: to Ty jedziesz z różowym na urlop czy n---------ć trasy z kuzynem? xD zacny bait.
  • Odpowiedz
@munitalp: Jeżeli musisz wziąć 3 rowery, a nie chcesz inwestować w bagażniki na nie (w sumie to wydatek kilkuset pln) dobrym rozwiązaniem dla Ciebie może być wypożyczenie bazy dachowej i trzech bagażników rowerowych na dach, w sumie wyjdzie taniej niż:
1. montaż haka i kupno bagażnika rowerowego (ok 2000 zł)
3. kupno bazy dachowej + kupno 3 bagażników dachowych (pewnie ok 1500 zł coś solidnego)
  • Odpowiedz
@mchmjszk: Okolice Żory (śląsk) k. Rybnika. A jedziemy w Zachodniopomorskie. Na upartego bazę dachową miał bym gdzie pożyczyć. A patrząc że może różowy zacznie kiedyś więcej jeździć, to bardziej bym skłaniał się ku kupieniu całości.
  • Odpowiedz
@munitalp: miałem Toledo 1 sedana. Woziłem rowery bagażnikiem na tylnej klapie. Kwestia ustawienia tych łap na których się bagażnik opiera i sprawa grała. Tablice nie były zasłonięte itd.
  • Odpowiedz